Színház

Kisded játékok

előadás, 60 perc, magyar, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A darab igaz történetet dolgoz fel: négy tizenhét éves fiú egy parkban megerőszakolt egy tizennégy éves lányt. A bírósági tárgyalás három éven át tartott, így a színpadi szöveg is három évet fog át: a megerőszakolástól az ítélethozatalig. A darab kíméletlenül vizsgálja az ok-okozati összefüggéseket, az előzményeket, megpróbálja mind a négy érintett szemszögéből ábrázolni az eseményeket. Választ nem ad, inkább gondolkodásra késztet a másik iránti tiszteletről és megértésről. Az alkotók nem csupán a kortárs dráma szövegét szólaltatják meg, hanem kiegészítik olyan dokumentumokkal, újsághírekkel, "aktualitásokkal", amelyek sajnálatos módon, a mi életünknek itt és most a jellemzői. Az előadás után - a KoMá-s hagyományokhoz híven - az alkotók beszélgetést kezdeményeznek a nézőkkel az előadásról illetve az előadás kapcsán fölmerült kérdésekről, személyes problémákról.

A(z) Orlai Produkciós Iroda előadása

Bemutató időpontja:

2009. szeptember 2., Orlai Produkciós Iroda

Stáblista:

Hozzászólások

danab1 2009 okt. 20. - 23:25:59 Előzmény lumlum
Igen, érdemes! Épp ma láttam. Nagyon érzékletesen ragadja meg ezt a témát. Az embernek egészen belemászik a tudatába ez a valós történet.
Kiváló rendezés, remek színészek!
Érdemes maradni utána beszélgetni - csak sajnos én ma pont nem tudtam.
lumlum 2009 okt. 20. - 20:03:35
Szeretem a komát, de nem tom ezt érdemes-e megnézni. Ez alapjan nem lehet rossz:http://www.kulturpart.hu/szinhaz/14834/te_mit_jatszanal
látta valaki?