Színház

Korean Fantasy

táncelőadás, 80 perc, koreai, 2009.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A koreai táncművészet csodái 600 előadás a világ 60 országában! Magyarországon először a Vígszínházban.

"Mozgó performansz, tele gyönyörűséggel és boldogsággal" - így ajánlja a nemrég elhunyt világhírű koreográfus és táncművész Pina Bausch a koreai Nemzeti Táncszínház előadását.
A Koreai Fantázia a legjellegzetesebb, tradicionális koreai táncokat foglalja össze egy felejthetetlen estén, 33 táncos előadásában. Legyezőtánc, darutánc, salpuri, janggo, három és öt dob tánc, hosszú kard tánc - egy számunkra egzotikus, ismeretlen kultúra több évszázados kincsei.

A lenyűgöző programot, amely 7 etűdből áll, a 2001-es bemutató óta a világ minden részén láthatta a közönség Jeruzsálemtől Melbourne-ig, Berlintől Hong Kong-ig, de Magyarországon a vígszínházi vendégjáték lesz az első.

Az előadás a költőien finom, lebbenékeny és az energikus, erőteljes pillanatok és érzetek állandó lüktetésére épül, s a különböző ritmusok és dinamikák végül szinte transzcendens harmóniában állnak össze. Ez az ellentétekből épülő harmónia a koreai népléleknek is sajátja, kulcsszavai pedig a heung, azaz vidámság és a han, vagyis bánat.

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2009. augusztus 25., Vígszínház

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
bodri 2009 aug. 26. - 10:30:29 8/10
Tegnap volt szerencsem az eloadashoz, melynek inkabb az elso fele hozott igazan lazba, tenyleg egyszerre gyonyoru es lelegzetelallito volt. A masodik reszben is voltak izgalmas pillanatok, de nekem mar tul hosszu volt, a vege nagyon el volt nyujtva. Osszesegeben azt kaptam, amit vartam. 10/8