Színház

Kortalan kortárs - ÖRÖKSÉG

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

2017. május 21-én a Kortalan Kortárs előadássorozat új részét mutatják be a Mozsár Műhelyben "ÖRÖKSÉG" címmel. A három színésznő, Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Járó Zsusza, ötletéből született sorozat májusi előadása során Cserna Szabó András, Dragomán György, Nádas Péter és Szücs Zoltán írásai hangzanak el. Az est folyamán Szily Nóra kérdéseire válaszol a három színésznő és az előadás vendége, Udvaros Dorottya.

Az előadások során olyan kortárs magyar szövegeket visznek színpadra, melyek egyébként talán sosem kerülnének így ?terítékre?. Esszéket, novellákat, tárcákat mondanak, énekelnek, sírnak és nevetnek, miközben a képzőművészet, a film és a zene is megjelenik. Minden előadást csak egyetlen egyszer adnak elő a művészek.
Az első felvonásban az eseményre külön, a témában felkért művészek munkáiból összeállított kortárs szövegek feldolgozását láthatjuk. Van köztük olyan iró vagy költő, aki kifejezetten erre az estére ír valamit. Akad olyan is, aki korábban nem publikált művét hozza nyilvánosságra. A második felvonásban Szily Nóra kérdezi az aznapi témáról és sok minden másról a három színésznőt és egy meghívott vendéget.
Májusban az előadás hívószava a "ÖRÖKSÉG"
Az előadáson elhangzanak Cserna Szabó András, Dragomán György, Nádas Péter és Szücs Zoltán írásai.
Májusi vendég: Udvaros Dorottya

A(z) Mozsár Műhely előadása

Hozzászólások