Színház

Körtánc

előadás, 85 perc, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az utóbbi időben nagyon foglalkoztat, hogy manapság hol és hogyan keresi az ember a boldogságot, és annak elérésében melyek azok az akadályok, amelyeket divatból magának termel, hogy aztán saját boldogtalanságán szenvedhessen. (Vargyas Márta, rendező)

"Az olyan férfinak, aki azért forgolódott a világban, aki kicsit körülnézett már a világban, annak a házasság jóval rejtelmesebb dolgot jelent, mint a jó családból való lányoknak. Az a mindenféle élmény, amelyeken mi férfiak kénytelen-kelletlen átesünk a házasság előtt, sokunkat visszataszít attól, amit - úgy közönségesen - szerelemnek nevezünk. Mert hát miféle teremtések azok, akikre rá vagyunk utalva!" (részlet a darabból)

A Janus Egyetemi Színház (JESZ) 1996-ban jött létre Pécsett, s 1997 őszétől a Janus Pannonius Tudományegyetem (ma Pécsi Tudományegyetem) épületében kapott helyet. A JESZ a kezdetetektől fogva különböző rendezőkkel dolgozik együtt, valamint folyamatosan jelen van a legfontosabb hazai egyetemi és alternatív színházi fesztiválokon, emellett számos külföldi találkozón is sikerrel bemutatkozott, 1999 óta pedig ők szervezik az Országos Egyetemi és Főiskolai Színjátszó Fesztivált.

A(z) Janus Egyetemi Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. július 23., Janus Egyetemi Színház

Stáblista:

Hozzászólások