Színház

Kramer kontra Kramer

színmű, magyar, 2012.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

"A Kramer kontra Kramer ügyben a felperes az anya, William Kramer, hét éves kisfiú édesanyja. Az anya az eljárásban a gyermekfelügyelet megállapítását kéri a maga javára, amely felügyeletet az előzőekben, a válóper során az apának ítélt a bíróság. A törvényszék a gyermek érdekeit figyelembe véve hozta meg döntését."
A nagy sikerű regényből 1979-ben készült film öt Oscar-díjat nyert, és azóta is klasszikusnak számít. Írója ebben az évben adaptálta színpadra, melynek világpremierje az Orlai Produkció által most bemutatott előadás.

A(z) Orlai Produkciós Iroda előadása

Bemutató időpontja:

2012. június 26., Orlai Produkciós Iroda

Stáblista:

Hozzászólások

3/10
kisdubos 2014 febr. 25. - 22:25:44 3/10
nem véletlen, hogy 30+ éven át nem nagyon jutott senkinek eszébe ebbõl színdarabot csinálni. mintha kortárs tánccá akarnánk feldolgozni a reszkessetek betörõket... megoldható, de minek. és azok a zenei betétek... az elõadást azoknak ajánlom, akik meg szokták venni a hollywoodi filmek megjelenésekor kiadott könyvváltozatokat, illetve akik a térdüket csapkodva néznek magyar stand-up comedyt.
jooasszony 2013 nov. 08. - 23:25:32
Egyik meghatározó filmélményem volt annak idején , ragyogó szerepekkel és szereplõkkel. A film plakátja, Billy bájos arca sokáig a szobám falán volt.
Ez a feldolgozás is szívet-melengetõ és kedves. Elsõ sor közepén ültem , így volt alkalmam egész közelrõl látni, hogy a színészek jól játszanak. Különösen a Billyt alakító gyerekszínész volt szeretnivaló (Gerõ Soma).
Orchidea 2012 szept. 07. - 22:50:10 Előzmény MrCloten
Tetszett az elõadás, szép élmény volt. Voltak nagyon kacagtató jelenetek és sírni is lehetett rajta... Minden színész jó volt, egyik kedvencem Cseh Judit volt (õt még nem ismertem eddig...)!! Nagy Ervint és Kovács Patríciát most láttam elõször színpadon, nem csalódtam bennük, klasszak voltak!! Egri Márta is remekelt több szerepben!!
4/10
majerbea 2012 jún. 25. - 18:48:46 4/10
Nagyon kis gyermeteg adaptáció. Az érezhetõ, hogy a hatásvadászatot kerülte (ez értékelendõ), de nem is adott igazán semmit. Kovács Patrícia "mentette meg", valamelyest.