Színház

Macskafogó

musical, 2 felvonás, magyar, 2006.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Annak idején Nepp József és Ternovszky Béla kultusszá vált rajzfilmje elvarázsolta a közönséget a macskák és egerek között zajló örökös, de modernizált gengszterháborújának történetével. Most ismét terítékre kerül a mese, de új felfogásban.
A főhős: Grabowszki. Hogy ki ő? Egy nesztelen, szenvtelen, kiégett hiper-szuper kém, titkos ügynök, maga az egér-James Bond, Superman, Indiana Jones, a macskák réme, aki önként vállalt száműzetés után elindul, hogy megmentse az egértársadalmat - és persze kiszabadítsa az elnök elrabolt leányát... A macskaszindikátus vezére azonban bérgyilkos kommandót küld Grabovszki után, s ezzel kezdetét veszi a nagy üldözés, szárba szökken a szerelem, s csodás, macska-egér harcot nem ismerő barátságok is kialakulnak.
A híres rajzfilm immár halhatatlan figurája áttáncolt a színpadra és az elmúlt szezonban Pécsett hatalmas sikert aratva kezdte meg - előreláthatólag - országos körútját. A történet nagy vonalakban követi a rajzfilm cselekményét, de - lévén, hogy színészek játsszák és nem rajzolt mesefigurák, hangsúlyozottan rólunk, esendő, csetlő botló, kényszerhelyzetben hősies, nyugodt körülmények között kicsit lusta, kicsit falánk, ha lehet konfliktusokat kerülő emberekről szól a musical. Vannak benne filmekből jól ismert üldözési jelenetek, árulók és mindvégig kitartók, az ellenségeskedést nem ismerő macska- és egérgyerekek, és persze szerelem, olyan mély mint lehetett Rómeó és Júliáé.
A zene szerzője a mindenki által ismert Szikora Róbert, aki a lehető legfrissebb, legmaibb zenét komponálta a történetet illusztrálandó. Szinte valamennyi szám slágergyanús.
Hogy kik nézzék meg? Elsősorban a fiatalok, idősek, gyerekek és felnőttek, egyszóval mindenki, hiszen valamennyi korosztály számára izgalmas és érdekes a sokrétű történet.

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2006. október 27., Magyar Színház

Stáblista:

Hozzászólások

merkur66 2009 máj. 01. - 16:37:55
Nagyon aranyos színdarabot sikerült összehozniuk a készítõknek. Vicces, szépek a díszletek és a legnagyobbat a filmes poénok durrannak. Ezért inkább a huszonéveseknek nyújt teljes élményt.