Színház

Marica grófnő

nagyoperett, 2 felvonás, magyar, 2002.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Valahol, a romantikus Erdély egy távoli vidékén... A Decsényiek ősi birtokán gazdatiszti állást vállal egy Török Béla néven bemutatkozó fiatalember. A magányos, kissé rosszkedvű, de határozott, jó kiállású férfi addigi életét gróf Endrődy- Wittenberg Tasziló néven élte, amíg a rokonság - és ő maga is - nyakára nem hágott a családi vagyonnak.

Minderről mit sem tudva, egy szerelmi csalódástól feldúltan érkezik haza Bécsből a birtok szépséges úrnője, Marica grófnő. Talán konoksága az oka, de a grófkisasszony minden kérőjében hozományvadászt lát, ezért elhatározza, jó időre eltemetkezik a vidéki magány összetört szíveket gyógyító csendjében.

Hogy csélcsap kérőit távol tartsa, elhíreszteli, hogy jegyese lett egy Zsupán Kálmán nevű - valójában nem létező - bárónak. Marica és Török Béla gazdatiszt azonban olthatatlan szenvedéllyel egymásba szeretnek.

Egy útjáról eltérített levél, a sohasemvolt Zsupán báró váratlan felbukkanása, a segíteni akaró barátok és rokonok összekuszálják az eseményeket, Marica és Tasziló szerelme veszélybe sodródik, ám megérkezik Bozsena, Tasziló nénikéje, hogy mindent elrendezzen...

A(z) Szabadművelődés Háza előadása

Bemutató időpontja:

2002. augusztus 2., Szabadművelődés Háza

Stáblista:

Hozzászólások