Színház

Mégis szép

zenés összeállítás, magyar, 2012.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Udvaros Dorottya régi és új dalokat énekel többek között: Brechttől, Zsütitől, Bereményitől, Cohentől, Kurt Weilltől, Kamondy Ágnestől, Hrutka Róberttől.
Prózát mond többek között: Nádastól, Téreytől, Závadától, Bartistól, Lőrinczytől.

Az előadás a Rózsavölgyi Szalon, a Szentendrei Teátrum és a Kék Produkció együttműködésével jött létre.

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!
A dalok, a jók, a kor valódi lenyomatai, pontos és precíz képet adnak életünkről: éleset, igazit és nagyon jellemzőt, örök idejű pillanatfelvételek...
Vörös Róbert barátommal zeneszerzőket, szövegírókat, új és régi harcostársakat kértünk föl, hogy írjanak dalokat. Megkértük: Bella Máté, Nyitrai László, Hrutka Róbert zeneszerzőt, Gergye Krisztián, koreográfust, Karafiáth Orsolya, költőt, Kamondy Ágnes zeneszerző-énekest, és Bereményi Gézát. És ők, nagy örömömre, csodálatos új dalokat írtak.
Az elhangzó dalok mellett szerettük volna, hogy kortársaim, író barátaim prózában "megszólaljanak", azaz egy-egy karcolatot, egy-egy széljegyzetet, egy-egy tollvonást, egy apró sebhelyet, egy bűnjelet, szóval egy kis férfi nyomot hagyjanak az én dalba öntött, véget nem érő asszonyi kitárulkozásomon.
Tehát levelet írtunk: Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem? Hogy miről? Megadom a témát is:
mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek? Mert ez mindig is furdalta az oldalamat! Ezt én most, ebben az estben, két dal között elmondanám, ha Te, Kedves Író, megírod nekem!

Köszönettel, és kíváncsian várom, várjuk "küldeményedet"!
Szeretettel és barátsággal: Udvaros Dorottya "

"És előad könnyed kis kuplét, fajsúlyosabbra hangszerelve. Incselkedik azokkal az írókkal, akik lényegében nem adtak neki választ arra, mit nem mondana el soha egy férfi egy nőnek, majd kivirágzó nőiességgel, pajzánul előadja azt a szellemes csaknem szerelmi vallomást, amiben Závada Pál egyénien briliáns választ adott a kérdésre. Udvaros ragyog, de mélyre is ás, össze is roskad, amikor például az édesanyjáról, Dévay Kamilláról beszél. Silló István pedig zongorakísérőként igazi, érzékeny partnerévé válik." - Bóta Gábor, Népszava

"Túlcsordulás és visszafogottság, intimitás és távolságtartás, őszinteség és játékosság állandó feleselése - ez Udvaros Dorottya kivételes színészete. Lejön a pódiumról, járkál a nézők között, föláll a magas üvegablak párkányára - mögötte a Szervita tér kitűnő díszlete -, "munkajelmezként" viseli Szakácsi Györgyi ezüst, piros és fekete, rafináltan egyszerű fellépő ruháit: jelenléte átható, akár a falra vetített, óriásira nagyított szemének pillantása." - Koltai Tamás, Élet és irodalom
Bemutató időpontja: 2012. július 20., Városháza udvara - Szentendre

A(z) Rózsavölgyi Szalon Arts & Café előadása

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
lylazarus 2013 okt. 12. - 06:31:13 10/10
Imádtam. Remélem, lesz még elõadás :)