Színház

Mesterség felé

táncelőadás, 1 felvonás, 60 perc, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházrendező-fizikai színházi koreográfus-rendező szakirány IV. éves hallgatóinak bemutatkozó előadása a Nemzeti Táncszínház színpadán. A hallgatók Horváth Csaba fizikai színházi koreográfus, a szakirány oktatójának és Ertl Péter a Nemzeti Táncszínház igazgatójának közös kezdeményezésére kapnak lehetőséget a tánc-és színészmesterség, a koreográfia- és rendezésbeli ismereteik, friss alkotói pillanatuk bemutatására.

ifjúliszt
"...s engem, szegény gyermeket bevetett egy fényes társaság közepébe, s ez a fényes társaság megtapsolta annak a kisfiúnak az akrobata-mutatványait, akit a csodagyermek dicső és megszégyenítő bélyegével tisztelt meg. Korai mélabú nehezedett rám, és én ösztönszerű ellenszenvvel éltem át a művész-háziállat rosszul leplezett lealacsonyodását." (Liszt Ferenc)
ifjúliszt - Horkay Barnabás
Koreográfia: Widder Kristóf

Hosszútávfutár
Korunk társadalmának egyik leggyakrabban felmerülő problémaköre a felnőni nem akaró harmincas generáció. A kérdésre, hogy mekkora szerepe van egy adott térség gazdasági berendezkedésének, valamint a családnak, mint legkisebb közösségi egységnek a probléma kialakulásában, illetve mennyire determinált a sorsunk genetikai állományunk függvényében, nem adtak választ még a tudósok sem. Ellenben biztosan léteznek egyre többen, férfiak és nők egyaránt, akik megálltak az életük építésének egy olyan pontján, amelyen biztonságban elvegetálhatnak, ki tudja meddig. Ők nem a kisigényű, érdeklődéstől mentes közeghez tartozók, épp ellenkezőleg. Ettől háborog bennük a jelen és a vágyott jövő közti félelmetes átláthatatlanság. Történetem egy olyan harmincas évei elejét taposó pizzafutár egy napját járja át, aki nincs kibékülve aktuális életkörülményeivel, a nap előrehaladtával egyre sűrűsödő kiszállítások izgalmából érkezik az utolsó pillanatban a megváltás reményét keltő koncertfellépésére.
Tánc: Farkas Kristóf
Szöveg: Varga Bence, Kelemen Kristóf
Dramaturg: Kelemen Kristóf
Zene: Zomblaze
Látványterv: Cseh Renátó
Videó: Markos Viktor
Koreográfia: Varga Krisztina

- ködidő -
Miért kisfiam, azelőtt mi volt mielőtt megszülettél?!
Semmi?! De mégis valami. Ami volt, és ami majd lesz. Az ismeretlen vonz, taszít, rettegett és áhított.
A gyász nemcsak szomorú, hanem meghitt, intim de természetes is.
Születés. Fájdalom. Szerelem. Hiány. Megváltás. Szeretet. Halál. Rend.
A köztes-lét paramétereit, vízióit keresem én is, mint a kisfiú, aki megkérdezi a szüleit:
"Mi lesz akkor, ha majd meghalok?"
Táncolják: Frányó Andrea, Lakos Fanni, Spanicsek Valentina, Varga Krisztina, Czakó Máté, Czap Gábor, Lukács Gergő, Szabó Mátyás Péter
Koreográfia: Czakó Máté

A(z) Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) előadása

Stáblista:

Hozzászólások