Színház

Mirandolina

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Hírös Gasztroszínház Szép Ernő nyomán készült Fiú, leány, bor, és a koktélkóstolóval egybekötött Valentínák után a legújabb előadásában a gasztronómia harapnivalóbb oldalára helyezik a hangsúlyt. Jelentős átalakítások után újra műsorra tűzik a Mirandolina című vacsoraszínházi előadásukat, amit Kecskemét legizgalmasabb konyhájával koprodukcióban mutatnak be, a Spaletta Étterem és Sörházban.

A Spaletta konyhafőnöke, Kovács Attila a feltörekvő, ifjú szakács nemzedék képviselője, tagja annak a 11 magyar séfnek, akiket pályázatuk alapján érdemesnek találtak arra, hogy megmérettessenek a világ legrangosabb szakács versenyének, a Bocuse d'Or magyarországi elődöntőjében.

Az előadást és a vacsorát Carlo Goldoni Mirandolina című műve ihlette. Mirandolina, a Spaletta fogadósnője egy minden környékbeli férfi szívét rabul ejtő femme fatale. Ám egyszer csak megjelenik az étteremben egy nőgyűlölő lovag, egy anti-Don Quijote, hogy megkíséreljen szembe szállni a vörös démonnal. Szenvedélyek, ízek, zamatok és rengeteg humor vetélkednek egymással a "színpadon" és a tányérokon.

A molekuláris gasztronómiát képviselő fogások prezentálása az előadás részeként történik, a kulináris és színházi élmények társításával egy különleges, minden érzékre ható közösségi élmény részesévé válik a néző.

A(z) Spaletta Étterem és Sörház előadása

Stáblista:

Szereplők

Mirandolina
Hajnalka (pincérlány)
Csíkos Géza

Hozzászólások