Színház

Moszkvai Városi Balett

előadás, orosz, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A balett irodalom klasszikus, eddig talán legtöbb alkalommal színpadra állított darabjait, az orosz tánciskola legmagasabb színvonalú képviselőinek tolmácsolásában láthatja a hazai közönség az idei adventi időszakban.
Csajkovszkij első balettja a Hattyúk tava, vagy a karácsonyi időszak nélkülözhetetlen története, a Diótörő és az örök klasszikus szerelmi történet, Prokofjev Rómeó és Júlia című darabja a Moszkvai Városi Balett táncművészeinek előadásában, eredeti jelmezekkel, komplett díszletek kulisszái között elevenednek meg.

A klasszikus tánchagyományok legszebb gyöngyszemei végre nem csak egy zárt elit számára elérhetőek! A Moszkvai Városi Balett a rendszerváltás óta több ezres eseménycsarnokok közönségével ismerteti meg az európai klasszika és romantika táncszínházának különleges látványvilágát világszerte. Idén ősszel, az adventi időszak előtt a magyar közönség is átélheti ezt a mesebeli élményt Budapesten, Veszpérmben és Debrecenben. Patinás értékek, örökzöld balettslágerek modern környezetben, az orosz balettiskola legkiemelkedőbb táncművészeinek előadásában.

A Moszkvai Városi Balett küldetésének egyszerű mottója: bemutatni a klasszikus táncszínház gyönyörű, nemes hagyományait a legszélesebb közönségrétegek és a fiatalok számára. A társulat az orosz tánciskolák legmagasabb igényű irányzataiból szűrte le azt az egységes, klasszikus stílust, amely saját előadásait fémjelzi, és a töretlen siker zálogát jelenti számukra a világ öt kontinensének többezres eseménycsarnokaiban - immár több mint két évtizede.
A Moszkvai Városi Balett társulatát 1988-ban alapította a neves orosz koreográfus, Viktor Szmirnov-Golovanov. A vállalkozás a poszt-szovjet orosz rendszerváltás kulturális életének egyik legszebb gyümölcse: állami támogatás nélkül, teljesen magánforrásokból jött létre, és működik a mai napig.

Debütálásukra 1989-ben került sor a dél-koreai fővárosban, Szöulban. Azóta az egyik legtöbbet turnézó orosz zenés színházi társulattá nőtte ki magát. Alapítása óta fellépett a többi között Belgium, Ciprus, Egyiptom, Hollandia, Hong-Kong, Írország, Izrael, Japán, Észtország, Kína, a Fülöp-szigetek, Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr, Nagy-Britannia és nem utolsó sorban Oroszország nemzeti hangversenytermeiben és fesztiválszínpadain. Legnagyobb sikereiket Nagy-Britanniában érték el, ahol az elmúlt 20 év során több mint 800 alkalommal tettek eleget a közönség meghívásának.

A(z) Papp László Budapest Sportaréna előadása

Hozzászólások