Színház

Mozart: Don Giovanni

opera

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A MusArtEH (Ecuador) és az Armel Opera Festival közös produkciója.

Mozart Don Giovanni című operája régóta foglalkoztatja Alföldi Róbert rendezőt, és mivel közismert, hogy nagymestere a művek úraértelmezésének, a feszültség fokozásának és oldásának, valamint a hangsúlyok elmozdításának, várhatóan sok szempontból teszi még különlegesebbé Mozart népszerű remekművét.

További érdekessége az előadásnak, hogy Alföldi Róbert Ecuadorban, a Carlos Cueva Tamaríz Színházban rendezi meg az előadást. A színház 1964 óta folyamatosan, 2008 óta pedig megújulva, a legmodernebb technikai berendezésekkel fogadja az ország és a világ magas színvonalú produkcióit, melyek között mind a komoly-, mind a könnyűzene művészei képviseltetik magukat.

A Don Giovanni, az Ecuadori-Magyar Zeneművészeti Alapítvány (MusArtEH) és az Armel Opera Festival együttműködésének keretében kerül bemutatásra.

Az előadásban Donna Anna, Leporello és Don Ottavio szerepében az Armel Operaverseny győzteseit láthatjuk.

A Don Giovanni, Mozart egyik legismertebb zeneműve a világon. Az első jelenet halálos kimenetelű párharccal indul. A gyilkos, az egyébként jóképű, fiatal lovag azonban sem embert, sem törvényt nem tisztel, gondtalanul éli tovább a szívtiprók világát. Ám az emberi élet kioltása nem maradhat büntetlenül. Ez a nyugtalanító érzés kíséri végig a nézőt a komikus helyzetekben is bővelkedő operán, a méltó büntetésig.

Szereplők: 

Don Giovanni: Alex Rodriguez
Donna Elvira: Vanesa Regalado
Donna Anna: Katharina Dain
Leporello: Ricardo Panela
Don Ottavio: Mark Van Arsdale
Masetto: Jorge Regalado
Zerlina: Vanessa Freire

Közreműködik: a Pannon Filharmonikusok.

 

Stáblista:

Hozzászólások