Színház

Nomads (Nomádok)

táncelőadás, 13 perc, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Nobuyoshi ASAI (J):
Nomads (Nomádok) (13?)

Táncelőadás két táncosra

Ez a darab olyan, mintha rátalálnál az alteregódra azáltal, hogy megfigyeled belső éned és behatolnál legősibb, leghomályosabb belső területeidre, ahol szembetalálkozhatsz vele. A folyamat arra hasonlít, amikor a tükör előtt utánozzuk saját magunkat és így tanulunk meg dolgokat magunkról és másokról.
A darab a személyes, belső kutakodást vizsgálja, mely az alteregó megtalálására irányul egyfajta búvármerülésként az ?én? sötét és rejtett mélységeibe.

A kutatás a mozdulatok tükörszerű utánzásának ősi logikája mentén halad. Az interakció ott kezdődik, ahol az objektum és a szubjektum kapcsolata intimmé válik. A japán kultúrára való rezonálás tetten érhető abban, hogy az ?utánzás, másolás? a japánoknál egyenértékű a ?tanulással?. Így aztán a szemtől-szemben állás, a másik mozgásába való tökéletes behelyezkedés nem vezet önmegsemmisüléshez, de még csak alárendeltséget sem jelez. Egész egyszerűen egy olyan módszerről van szó, ami segít elmerülni egy ember valóságában, amelyben a ?másik? visszatükrözött képe új perspektívákat nyithat és/vagy megvilágít eltemetett vagy régóta szunnyadó elemeket.

Koreográfia: Nobuyoshi Asai
Táncosok: Nobuyoshi Asai, Ismaera Takeo Ishii

A(z) MU Színház előadása

Hozzászólások