Színház

Ölelj át!

vígjáték, 2023.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Neil Simon Ölelj át! című vígjátékának próbáival kezdődik az újév a Vidám Színpadon.
Az 1977-ben írt -vígjátéki szituációkkal, váratlan helyzetekkel tarkított- színdarabban az író az élet nehéz pillanatairól kifinomult humorérzékkel mesél. Nevetős-sírós, léleksimogató történet rengeteg humorral és küzdelemmel az újrakezdésért.
"Egy férfit vagy egy asszonyt a legnagyobb veszteség, már-már gyógyíthatatlan sérülés a házastárs elvesztésével éri. Egy szülő elvesztése, egy állásé, egy házé, vagyis bármely katasztrófa korántsem olyan megsemmisítő erejű, mint a férj vagy a feleség halála.” -írja Neil Simon Ölelj át című darabjában.
Megrendítő és fájdalmas szavak...és hogyan lesz ebből vígjáték? Ehhez kell Neil Simon zsenialitása, életigenlő, kifinomult és minden helyzetben működő humorérzéke, amelyet csak eltanulni érdemes tőle. És aki eljön és megnézi az előadást, az esélyt ad magának a tanulásra! - ajánlja Naszlady Éva rendező, aki nem először visz sikerre színdarabot a Vidám Színpad társulatával.
Az Ölelj át! című Broadway sikerdarab mind a négy főszereplőnek igazi jutalomjáték Óbudán, a Vidám Színpadon.

A(z) Vidám Színpad előadása

Bemutató időpontja:

2023. február 18., Vidám Színpad

Stáblista:

Szereplők

George Schneider
Jennie Malone
Faye Medwick
Leo Schneider

Alkotók

máj. 03.
  • 19:00
máj. 17.
  • 19:00

Hozzászólások

1/10
DavidPort márc. 09. 11:49:53 1/10
Nagyon kellemetlen volt. Gyakran járunk színházba és eddig ez volt a legrosszabb darab. Nem a színészeket minősítem hanem magát a darabot.
8/10
saint003 jan. 07. 21:36:11 8/10
Nagyon kellemes meglepetés volt a darab. Elfogult vagyok Neil Simon írásaival kapcsolatban, de nagyon kell hozzá színész, rendező és koncepció, hogy életre keljenek. Sokszor ez nem sikerül, mert a színészek magunk sem értik Simon célját, vagy hogy mit lehet kihozni az egyébként zseniális dialógusaiból. A Vidámszínpad darabjánál egyik elemmel sincs gond, sőt...az erős első felvonás után egy piszok erős másodikat kapunk, ahol a karakterek monológjainak köszönhetően megértjük illetve megszeretjük belső vivódásaikat, másrészt pedig átjön, hogy milyen élethelyzetben írta meg Simon az eredetiben Chapter Two névre keresztelt darabját. Hálás szerepeket kapnak érett és profi színészek, akik tökéletesen töltik meg érzésekkel és színekkel az egyébként is égetően valóságos karaktereket. Mind a négy színész (Kálid, Götz, Pusztaszeri és Sajgál) pontosan tudja, hogy mik az erősségei és gyengeségei a szövegkönyvnek, és ahol a fordulatok kevésbé huznák a néző figyelmét, ott gesztusokkal és mozdulatokkal erősítenek rá a történetre. Nagyon egyben van a darab, nagyon szép íve van és jól esett látni, hogy kerülték el a készítők mind az unalmat, mind a ripacskodást a színpadon. 8,5/10