Színház

Ottlik öröksége - a mester és tanítványai

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör közös irodalmi szalon - sorozata.

Az Újnyugat Irodalmi Körrel közös estéken kortárs magyar költőgéniuszok műveit hallhatják a színház művészeinek tolmácsolásában.


Rónay László irodalomtörténészt, az irodalomtudományok doktorát idézve: "Ottlik? Ha kiejtjük ezt a nevet, megborzongunk, mert valami lenyűgöző jelenik meg emlékezetünk fakuló vásznán. Egy jelenség, és lenyűgöző művek egész sora." (Nyugat Plusz 2014/2.)

Ottlik Géza 1912. május 9-én született Budapesten, így az Újnyugat Irodalmi Kör és a József Attila Színház közös irodalmi estje egyúttal a géniusz előtti ? születésnapi ? főhajtás is. Az Iskola a határon szerzőjének életműve azonban nem tűri a múlt időt. Előadásunknak ezért is fontos részei az Ottlik-szövegek mellett a kortárs alkotók Ottlik inspirálta gondolatai, reakciói, művei.

"A valóság se nem szép, se nem csúf, se nem rossz, se nem jó, sőt, értelme sincs semmi, amíg mi művészek értelmet nem adunk neki, ihlettel, látomással, lelkünk teremtő erejével szépséget, igazságot és jóságot nem lehelünk belé." (Ottlik Géza)

A(z) József Attila Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások