Színház

Pletykafészek

bohózat, magyar, 2011.

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

"Minek az embernek ellenség, ha vannak barátai?" - szól a frappáns mondás, és milyen igaz! New York város alpolgármestere a tizedik házassági évfordulóját ünnepli. Érkeznek a szűk baráti kör tagjai, ám a személyzet eltűnt, a feleségnek nyoma veszett, és vajon hol lehet maga a nagyszerű barát és gondos férj? A szenzációra mindig éhes, de a botránytól irtózó vendégek kénytelenek szembenézni a valósággal.... Neil Simon abszurdba hajló bohózata parádés szereposztással februártól a Centrál Színház műsorán.

A(z) Centrál Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. február 18., Centrál Színház

Stáblista:

Szereplők

Ken Gorman
Claire Ganz
Lenny Ganz
Ernie Cusack
Cookie Cusack
Glenn Cooper
Cassie Cooper
Welch (rendőr őrmester)
Pudney (rendőr őrmester)
márc. 28.
  • Nagyszínpad
ápr. 05.
  • Nagyszínpad
ápr. 19.
  • Nagyszínpad
máj. 04.
  • Nagyszínpad
máj. 17.
  • Nagyszínpad
máj. 18.
  • Nagyszínpad

Hozzászólások

3/10
Daniel R 2021 okt. 27. - 21:12:04 3/10
szereposztás miatt akartuk megnézni, de szünetben eljöttünk. Nem mi voltunk az egyetlenek. Ennek ellenére voltak, akik végig nevették a darabot, a közönség másik fele viszont némán ült. Gyenge poénok, szegényes cselekmény 10e Ft/fő jegyárért. Visszakérném, ha tudnám.
1/10
Bogicili 2019 nov. 18. - 18:44:29 1/10
Nagy csalódás volt ez a darab. Nem szólt semmiről, nem vezetett sehová. A párbeszédek annyira bugyuták voltak, hogy az már fájt. A szünetig bírtuk, aztán eljöttünk.
A fentieket úgy írom, hogy a Central az egyik kedvenc színházam. Sok kedves élményt szereztem a falai között. Rudolf Péter, Básti Juli tehetségét most sem lehetett megkérdőjelezni, egyszerűen ez egy pocsék forgatókönyv, értékelhetetlen színdarab, amit már réges régen le kellett volna venni a műsorról.
Aki teheti, kerülje el! Van sok más előadás a színházban, amit ajánlani tudok helyette: Nem félünk a farkastól, Jóemberek, New York-i komédia, Dolgok, amiért érdemes élni...
2/10
sipmester 2019 nov. 10. - 09:52:53 2/10
Borzasztóan szenvedtünk nem csak az unalmas darab hanem a klíma hiánya miatt. Olcsó, kuszámítható poénok, nem értem, hogy ilyen színészeket minek pazarolnak erre a silány előadásra. De a többségnek tetszett, úgy tűnik erre van igény.
Vodor 2019 febr. 21. - 08:24:29
Az utobbi odok legrosszabb szinhazelmenye. Ritka rossz darab, ertelmetlen, hiteltelen parbeszedekkel. A szineszek termeszetesen jok, a rendezes unalmas. Senkinek sem ajanlom! Hihetetlen hogy ennyi tehetseges szineszt miert kellett erre a darabra elpazarolni...
2/10
barrix1 2017 máj. 30. - 23:20:10 2/10
Ennyire gyenge elõadást régen láttam. A sztori semmitmondó, sõt eléggé idegesítõ. Tulajdonképpen semmi sem történik, csak a sok szereplõ keveri, kavarja, takargatja egymás elõtt a történteket. A színészek nagyon különbözõ színvonalon játszanak: Nagy-Kálózy Eszter iszonyú csalódás, Rudolf Pétert és Simon Kornélt nem lehet érteni a hátsó sorokból, elõbbit viccesnek szánt hadarása és motyogása, utóbbit pedig valószínû azért, mert megpróbál nagyon természetes lenni, és artikuláció és hangerõ nélkül beszél. Mészáros András volt a legmeggyõzõbb rövid kis szerepében, és végre a Centrálban elõször Básti Julit is nagyszerûnek találtam. Mindamellett szörnyûnek találom, hogy neki ilyen darabokban kell játszania. És ez a darab 2011 óta megy. Közben pedig a Centrálban születtek jó, sõt nagyszerû elõadások is. ..
1/10
Gabika M 2017 ápr. 15. - 20:33:10 1/10
Unalmas és véletlenül sem szórakoztató. Végtelenül egyhangú és szürke.
delfina64 2016 jan. 30. - 18:06:12 Előzmény Dius
Hu de nagy bunko vagy !
9/10
doktormacko1 2014 dec. 02. - 21:20:25 9/10 Előzmény peterp
9 / 10 Csatlakozom az elõttem szolóhoz . Kellemes két és fél óra volt tegnap . Aki ki szeretne kapcsolódni , nézze meg . Nem fog csalódni.
10/10
peterp 2013 dec. 31. - 10:56:31 10/10
Nagyon nagyon nagyon nagyon jó!!!!
Imádtam! Annyira nagyon szórakoztató volt, esküszöm még 100x is megnézném!
Rudolf Péter mindent vitt. De Nagy- Kálózy Eszter, Simon Kornél, Liptai Klaudia mindenki nagyon jó volt:)
Dius 2012 nov. 20. - 11:07:42 Előzmény turmix
Liptatit a múltkor (ugyanitt) a Black Comedyben láttam. Ott is olcsó lotyó volt. (Halkan kérdem, ez biztosan a szerep miatt van???)
calella 2012 jún. 09. - 22:18:16
Ma láttam a darabot, lehet túl sokat vártam tõle, mert a kolléganõm áradozott róla, szerintem unalmas, hosszú semmi extra. A színháznak üzenném, ha van klímájuk akkor miért nem használják? Az amúgy is kicsit lapos darabot maximálisan még jobban tönkretette a hihetetlen levegõtlenség és meleg! Biztos nem leszek törzsvendég. :-(
9/10
Tsarlee 2011 ápr. 28. - 12:02:56 9/10
Szerintem humorosabban és ötletesebben van színpadra állítva, mint a Madáchban. Nekem ez jobban tetszett, ebben azért Rudolfnak, Bástinak, Scherernek, Nagy-Kálózynak elég nagy szerepe volt. Claudiának jó kedve lévén, volt kedve játszani, lubickolt a szerepében. Simon Kornél pedig kicsit túljátszotta magát, megint. Több darabban láttam, de szinte mindig ugyanaz a karakter jön le.(pl. legénylakás)
Aki Neil Simon-t ismeri és szereti, annak merem ajánlani, egy igazán könnyed estére, kikapcsolódásra teljesen alkalmas, hisz ez is a célja.
7/10
turmix 2011 márc. 22. - 17:19:42 7/10
Én nem voltam oda tõle, bár elrötyögtem a poénokon.
Egyszer, soha többet.
Liptai közönséges ócska lotyónak tûnik az estélyiben is, nem tudja elegánsan hordani.
A darabot nem meglepõ módon Scherer Pepe, Rudolf Péter és Básti Juli viszik a hátukon.
Rudolf Péter monológja unalmasan hosszú és nem is annyira vicces, inkább fárasztó.
Összességében olcsó poénokkal operáló, kereskedelmi színház. Arra alkalmas, hogy agymosásszerûen elröhögjön az ember néhány percet gondolkodás nélkül, agyatlan zombiként.
9/10
FElepHánt 2011 febr. 20. - 15:30:43 9/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál------- www.toptipp.hu------------- PLETYKAFÉSZEK------------- Puskás Tamás--------------- Centrál Színház---------------- Mi is kell egy bármilyen fajsúlyú nézõt kielégítõ, gond/olkodás / nélkül szórakoztató, izgalmas, könnyed, nevettetõ komédiához? Végy egy elégségesen elegáns lakás-fazekat, fokozatosan adagold a hétköznapiságukban is különleges szereplõket, lassan hevítsd gyilkossági rejtélyek tüzén, fûszerezd poénokkal, tetézd háztartási - életvezetési balesetekkel: leforrázott kéz, felpaprikázott szeretõ, - támogasd a magánkórházakat: legalább idõlegesen vakuljon, süketüljön meg valaki, de ígéretesek a derékzsába, hexensúsz és a korai Alzheimer esetei is. A séf-guru Neil Simon receptje most is kitûnõ, Puskás Tamás mesterszakácsi vehemenciával irányítja a válogatott csapatot. Sejtelmünk sincs, hogyan végzõdik a kanyargós történet, biztosak lehetünk a frappáns befejezésben, addig pedig kizárólag a remek színészek produkciója köt le. Még egy random rendõr, Cserna Antal is egyéni ízeket képes adni baltafejûen PC-létezésének, míg Nagy- Kálózy Eszter annyira feledékeny, mintha színmûvészetét is otthon hagyta volna. Schmied Zoltán-t egybõl megválasztanánk képviselõnek, messze veri a hazai átlagot, Básti Juli a "leves a levesben" dramaturgiájával a gerinctorna akrobatikus menüjét fõzi ki. Scherer Péter személyiségfejlesztõ pszichodráma-csoportjába a teljes nézõsereget kellene beíratni, míg Simon Kornél magabiztos eszközökkel rajzolja meg a bizonytalan normalitás kórképét. Puskás Tamás átdolgozóként, rendezõként heves energiákkal aknázza ki a helyzetkomikum lehetõségeit, egészséges elõérzettel új arcokkal gazdagítja a társulat spektrumát. Liptai Claudia hiteles természetességgel simul a vígjátéki stílusba, attraktív jelenléten túl, erõteljes megszólalásai, de még hosszú hallgatásai is beszédesek. Nagyvilági elegancia, sötéten csillogó felkiáltójel: Bertalan Ági sudár gyönyörûsége mellett, metszõen éles deklamációjával testesíti meg fenséges karizmáját. Egy ilyen feleség biztosítéka a férj választási sikerének, ahogy a színházénak is! A tobzódó komikum, a kacagtató félreértések özöne után, a viharzó hangulat kellõs közepén, a rejtett eszközökkel operáló Rudolf Péter káprázatos monológgal lep meg. Nincs szüksége gesztusokra, nem él mimikai bravúrokkal, titokzatos módon teremti meg hosszú beszélyének feszültségét. Azt éli át szemünk láttára, hogyan gondolja ki közben, a szünet nélküli, egyre parttalanabb magyarázat hihetõ fordulatait. Neumann János elõadást tart, miközben jobboldali féltekéjében feltalálja a digitális komputert... A színészi alkotómûvészet briliáns csúcsteljesítménye, amely néma angyalként suhan át felettünk a váratlan katarzis erõterében.. Gasztroblogunkat végezzük ínyenc felhívással: nem ajánlatos otthon utánozni a Pletykafé- szek fogásait, úgyis torkunkra akadnak néha életünkben is, inkább élvezzük a kiadós mulatságot a Centrál Színházban!