Színház

Puskás, a musical

musical, 2020.

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Puskás Ferenc, a világ leghíresebb magyar embere 1945. augusztus 20-án játszott először a magyar labdarúgó válogatottban: a Magyarország-Ausztria mérkőzésen az első válogatottbeli gólját is megszerezte! 1960. május 18-án Puskás négy gólt lőtt a Real Madrid-Eintracht Frankfurt mérkőzésen, a Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) döntőjében: ennyi gólt azóta sem rúgott senki a BEK/BL döntők történetében!

A Puskás, a musical a legismertebb magyar ember - és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat - történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket! A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A Puskás, a musical szereplői egykor létező emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
mariposahercegno 2022 okt. 03. - 07:04:26 10/10
Nem is olyan régen volt szerencsém a Puskás a Musicalhez. Nehéz szavakba önteni azt amit erről a csodáról gondolok. Minden egyes másodpercre aranyat ért. Valódi katarzist váltott ki belőlem a darab, hol jókat nevettem rajta, hol a szemeimet törölgettem, nagyon megindíto volt ezt nézni még úgyis hogy nem igazán vagyok képben a magyar focitörténelemmel(bár Puskás Öcsiről azért sokat tudtam)
A szereposztás egyszerűen TÖKÉLETES volt. Veréb Tamás és Kocsis Dénes mint Puskás Ferenc, Fehér Tibor mint Bozsik József telitalálat volt, nagyon jól működött az összhang a srácok között. Számomra a kedvenc mégis Ember Márk Cziborja lett, Márk hangja ugyanis annyira erőteljes, ami tökéletesen működött a Két Tűz Közt dalban, a darab egyik legérzelmesebb és legkatartikusabb pillanatát hozva el ezzel.
Persze további fantasztikus művészek is szerepeltek a darabban mint: Gubik Petra, Kovács Gyopár, Szabó P Szilveszter, Nagy Sanyi, Pesák Ádám, Náray Erika stb stb
10/10
doricki23 2022 febr. 15. - 17:52:43 10/10 Előzmény KatnissEverdeen
Még szerencse, hogy ezek a művek a nézőknek készülnek. Azok pedig döntenek.
Én semmiben nem értek egyet azzal, amit ez a Gulyás ideböfögött. Láthatóan a NER gyűlölet-szemüvegen keresztül minden szar.
10/10
Inferno 2022 jan. 23. - 00:26:41 10/10 Előzmény almasij
Nem azért, de egy mai gyerek/fiatal felnőtt nem hiszem, hogy annyira fel tudja fogni... főleg ha nem is érdekli... Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez nem túl mérvadó hozzászólás. Én láttam, és szerintem nagyon jó darab volt. (láttam korábban egy másik hasonló témájút is, de ez messze jobban tetszett).
Az is, igaz, hogy más témája a kettőnek, de mind kettő ugyan ebben az időszakban játszódott...

Az pedig, hogy iskola keretében nézték meg, nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz, sokkal inkább, edukációs célja lehet.
3/10
KatnissEverdeen 2022 jan. 19. - 09:53:34 3/10
Az alkotók iránti kedvtelésből néztem meg, de számomra összességében csalódás volt, ezzel a kritikával értek, lényegében sajnos mindenben, egyet: https://hang.hu/belfold/puskas-musical-tobb-politika-kevesebb-foci-109639 (Magyar Hang - Gulyás Balázs)
almasij 2021 okt. 20. - 17:45:41
Nagy siker lehet, hogy a gyereket kötelező iskolás program keretén belül szállítják megnézni.
Gyerek szerint felejthető volt.