Színház

Riviéra

előadás, 2019.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

„... Évek óta növekvő csodálkozással figyelem az erőfeszítést, ahogy Molnár kritikusai a talpára próbálják állítani makacsul és rendületlenül azt a piramist, amit ez a pompás szerző egész könnyedén és természetesen a hegyire állítva egyensúlyoz az ujja végén - nem akarván belátni, hogy az artistaprodukció szépsége éppen abban rejlik, hogy ez a piramis a hegyén áll s nem a talpán ... Ha a piramist nem akarjuk erővel talpra állítani, nem követelünk Molnártól olyasmit, amit ő nem is ígért soha. Zavartalan élvezettel és gyönyörűséggel bámulhatjuk a hegyére állított piramis merész produkciójának szépségét. - Az a színpadi ötlet, hogy valaki, aki ellenségével nem mer szembeszállani, dühében hősködve szembeszáll az ellenség tehetetlen árnyékával, egy róla készült viaszbabával, színpadi ötletnek elsőrangúan mulatságos, pompás, eredeti, újszerű, zseniális – műfajszerűen a legjobb, legnemesebb vígjátékanyag, shaw-i, molière-i, csaknem cervantesi trouvaille.” Karinthy Frigyes 1926, Nyugat

A(z) Vaskakas Bábszínház, Orlai Produkciós Iroda és FÜGE Produkció előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

1/10
deadscott 2020 jan. 09. - 12:00:31 1/10
Becsülöm Kovács Patríciát, hogy megpróbált mindent kihozni ebből a katasztrófális darabból. Az első felvonás után olyan gyér taps volt, hogy sajnáltam a színészeket. A szünetben sokan elmentek. Sajnos van jegyem a Belvárosi Színház Vadméz c. előadására is, de gondolkodom rajta, hogy veszni hagyjam a jegyet.
1/10
secret69 2019 ápr. 22. - 10:03:36 1/10
Nagy csalódás. Többen elmentek a szünetben. Ilyet még nem tapasztaltunk, hogy az első felvonàs vègèn elvètve, rövid taps van csak, ami érthető. A színészeket becsülöm, hogy ők is érzik, hogy nem vevő a közönség, de mégis végig kell csinàlni a darabot. Szinhàzba jàrók vagyunk és mindig azt kaptuk, amit igértek. Mindig elmondják mire számítsunk. Mégegyszer megjegyzem, hogy biztos van aki ezt a műfajt szereti, de ne írják darabról és ne mondjàk a színhàzba, hogy vigjáték. Ezzel egy szép esténket tették tönkre. Ezt a színházat messze elkerüljük.
3/10
Phvega 2019 ápr. 21. - 06:44:13 3/10
Sajnos ez gyengécskére sikeredett.