Színház

Robbanás előtt (Tick, tick... boom)

musical, 1 felvonás, magyar, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Úgy érzed, hogy túl magasra tetted a mércét? Kicsit ráparáztál arra, aminek régebben örültél? Elfelejtetted szeretni azt, amit csinálsz? Elfelejtetted szeretni azokat, akikkel csinálod?

Amikor nagy dolgok előtt állunk az életben, amikor kerek évszám ünneplése közeleg, könnyen megtorpanunk egy pillanatra és figyelni kezdünk. Valami zakatolást, tiktakolást hallunk - egy időzített bombáét, melynek robbanása meg akarja semmisíteni álmainkat, melyek beteljesülésére úgy vágyunk. Felrobban ez a bomba? Létezik egyáltalán? Vagy csak a félelem zakatol képzeletünkben?

Van egy srác New Yorkban, a neve Jon. Zeneszerző. Első musicaljének bemutatója előtt áll, és a harmincadik születésnapja is közeleg. Ez a két dolog egyszerre: idő és siker túl sok egy ígéretes tehetség életében. Ezt barátnője, Susan és jó barátja, Michael is megérzi. Vajon sikeres lesz-e, vajon érezheti-e, hogy letett valamit az asztalra még harminc előtt?

A fiatalember, Jon, akiről ez a musical szól, közel áll hozzám. A félelmei, az akarása, a magát megmutatni vágyó törekvése ismerős nekem. A "sikerül-e eljutnom a célig?" kérdése engem is megijesztett már. Azért van ez az előadás, hogy kicsit kívülről láthassuk magunkat, hogy tisztább legyen a kép magunkról. Nincs időzített bomba, nincs félelem és nincs cél, csak út, ahol nem egyedül megyünk.

(Paál Gergely - rendező)

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2003. október 3., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások