Színház

Robin Hood M.V.

zenés vígjáték, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A(A cím után az "m.v." hagyományos rövidítés a színházi szereposztásokon. Jelentése "mint vendég", régebben "művészvendég", egyes intrikusok szerint "mint véletlen", vagy "majd valaki").

1194 őszén.

Oroszlánszívű Richárd, Anglia királya hosszú hányattatás után hazatért a szentföldi hadjáratból, mert hírét vette, hogy a normann bárók összeesküvésre készülnek ellene. Nottingham várába indul, hogy végezzen a trónbitorlóval. Álruhában, egyedül érkezik a sherwoodi erdőbe, ahol sűrűn és önérzetesen bizonygatja a személyazonosságát, de sem ott, sem a nottinghami várkapunál nem hisz neki senki. (Szimplán elhajtják, és ordítva kiröhögik).
Nincs sok idő, be kell jutnia a várba, mert három nap múlva koronázás lesz?
John Little, londoni színész, a "Három hordó pacsirtavér" sztárja, a nemzet ünnepelt Little John-ja sem a Galapagos - szigeteken tölti megérdemelt szabadságát, hanem - miután a normannok bezáratták az összes színházi játszóhelyet - elkeseredésében útonállással próbálkozik?
Miss. Marion-t, a lelkes színházi véleményformálót mélyen fölháborítják a teátrista élet szomorú hírei, ezért kóbor szakmabeliekkel társulatot alakíttat, és Nottinghambe indul, hogy - mint a király unokahúga - kinyitassa a színházat?
A nottinghami bíró éli a normann várbérlők nyugalmas hétköznapjait - gyilkol, fosztogat, becstelenít - és készül a koronázására?
Hogy mi történik aztán?
Jön Robin Hood, és mindent megold?
Hááát? lehet?
De ki az a Robin Hood?
Ezt még a botlábú angolok sem tudják?
Kérem a felnőtt nézőket, hogy az előadásra nyolc éven aluli gyermeket még alibiből se hozzanak, és bár nincs benne autósüldözés, lövöldözés vagy csupasz nő, egyszerűen nem nekik való. Sírdogálásukkal zavarnák a többiek "műélvezetét", és az nem jó sem Önöknek, sem nekünk, sem a kisdedeknek. Megértésüket köszönöm.

A(z) Győri Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. november 26., Győri Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Oroszlánszívű Richárd (az angol király)
Little John (népszerű színész Londonból)
Miss Marion
A nottinghami bíró (normann trónbitorló)
Robin Hood (a sherwoodi legenda)
Duncan (skót katona)
Lady Marion of Nottingham
Much (helyi amatőr rendező)
Marie (normann színésznő)
Bessy (tenyérjós)
Hilda von Minnesenger (énekesnő)
II.katona
Királylazac (nagy hal a sherwoodi patakban)

Alkotók

Hozzászólások