Színház

Rotterdam/New York

táncelőadás, 2 felvonás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mortal Coil (első rész)

1) Lose Yourself
2) Largo/Allegro
3) Menuetto, Trio I: Menuetto, Trio II: Menuetto
4) Adagio
5) Menuetto, Trio I: Menuetto, Trio II: Menuetto
6) Romanze: Adagio, Allegretto - Adagio
7) My Own Private Idaho
8) Tema con Variazioni: Andante, Variations I - IV, Variation V: Adagio, Variation VI
9) Rondo
10) Lose Yourself

Zene: W.A. Mozart, Serenade in B flat k361 'Gran Partita' Eminem, 'Lose yourself' (részlet) Gus van Sant, My Own Private Idaho (részlet)

A Dance Works Rotterdam a 2007/2008-as évadban mutatta be Rotterdam/New York című produkcióját, mely két nemzetközileg elismert táncművész-koreográfus munkája. A Mortal Coil címet viselő első részt Ton Simons, az együttes művészeti vezetője koreografálta. A Lareigne elnevezésű második koreográfia Stephen Petronio, a new york-i Stephen Petronio Company művészeti vezetőjének alkotása.

Petroniot különleges újításai tették világhírűvé. Műveiben egyesíti a kontakt improvizáció technikáit a klasszicizmussal. Szinte mindig kortárs zeneszerzőkkel és tervezőkkel dolgozik. Egyedi, virtuóz táncnyelve, koreográfiáinak erőteljes dinamikája és expresszivitása emelik munkáit New York legjobb és legelismertebb kortárs táncelőadásainak sorába.

Simons több, mint 20 évig élt és dolgozott New York-ban, mielőtt 1999-ben visszatért Rotterdamba. A New York-i évek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a holland táncélet egyik központi alakjává váljon. Munkáit letisztult formák, egyszerű stílus, líraiság jellemzik.

A nagyszerű koreográfiai ötletek és újítások magas szintű megvalósítását a táncművészek brilliáns technikai tudása és kreatív szellemisége teszi lehetővé. Az egyedi és izgalmas koreográfiák, valamint a táncosokból áradó szenvedély és szakmai tudás teszik minden előadásukat különleges és marandandó élménnyé.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások