Színház

S

újcirkusz, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

S mint selymes, spontán, süppedős, sírós, spirális, sikamlós. S mint stb., rizikós, lélegzetelállító mozdulatok, csupa izomból.

Az S betű formája, hangalakja és nyelvtani pozíciója szolgált inspirációul az ausztrál újcirkuszi társulat legújabb előadásához. Az S meg- és betölti a színpadot előadói nyers energiájával, testük közelségével és szélsőségeivel. Megpróbálják áthágni saját fizikai és érzelmi korlátaikat - sikerrel. Nyújtogatják a cirkusz gyakorlatának és befogadásának határait. Dobpergés és tűzijáték nélkül mutatnak bámulatos meglepetéseket. Van, aki húsz hullahopp karikát pörget, másszor ő a megtaposott unterman,vagy légies tornásszá alakul, pedig csupán egy 160 centis nőről van szó.

2006-os megalakulása óta a brisbane-i társulat öt kontinens 24 országát járta be lenyűgöző technikájával, félelmetes akcióival és veszélyes attrakcióival, maga mögött mindenhol tátott szájakat hagyva. A C!RCA-t az erő, a küzdelem és az érzékenység jellemzi, melyet óriási akrobatikus repertoárral mutatnak be: emelőszám, légtorna, selyem, kötél, kígyóember, hullahopp, egy csepp helyzetkomikum, és még ezeknél is sokkal-sokkal több áll össze a kiválóan összerakott új előadásukban.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2013. május 30., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások