Színház

Sárga vonal

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Egy észak-afrikai halász hajótörést szenved, majd illegális bevándorlás gyanúja miatt letartóztatja az Európai Unió határőrizeti alakulata. Egy kortárs performansz-művész elárverezteti magát a líbiai forradalmárok támogatása érdekében. Közben a barátja egyre elkeseredettebb a társadalmi viszonyok szűkössége és korlátozottsága miatt, egy nyájmenedzser pedig a nyájtartás optimalizálásról tart előadást. A Charlotte Roos-Juli Zeh szerzőpáros ezekből a - látszólag szerteágazó - történetekből írt színdarabot az arab tavaszról, a társadalmi kötöttségekkel szembeni lázadás lehetőségeiről, illetve arról, hogy mennyire vagyunk hajlandóak feláldozni és korlátozni a szabadságunkat a biztonságunk érdekében.

A(z) Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

FElepHánt 2015 dec. 11. - 18:03:14
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

SÁRGA VONAL---Zsámbéki Gábor---III.színész-osztály---Ódry Színpad
Nem túl erõs Charlotte Roos - Juli Zen darabja, arra azonban jó, hogy megismerkedjünk egy újabb szinmûvészetis osztállyal. Három fõszereplõje van, az örök izgága Paul, Helena, a szerelme és annak Clara barátnõje. Az ifjú pár folyvást veszekszik, a lány mûvészeti aukción performanszként értékesíti magát, míg végül nyaralni mennek a Karib-tengerre. Másrészt
arab menekültek kihallgatásán veszünk részt, Emina Messaoudi tolmácsolja a migráns Vizi Dávid és Mubarak államfõi nevét viselõ sorstársa, Sedró Áron abszurd vallomását: tengeri útjuk során egy tehén(!!!) pottyant rájuk az égbõl...
A globalizált üzleti világot Vilmányi Benett Gábor birkaszakértõ nyájmenedzsre és Szántó Gábor ügyeskedõ kerítésépítõje képviseli. Nehezen rázódik össze az anyag, de a színészek nagy odaadással, remekül játszanak. Mészöly Anna szigorú védõnõ, Kovács Tamás minden ármányra kapható ügyvéd. A konfliktust Martinkovics Máté permanens rosszalkodása gerjeszti, szellemesem megoldott a két barátnõ wellness-centeri jelenete. László Lili virgonc ördögfajzat, szinte szétveti a szikrázó energia, Ballér Bianka Gréta megfontolt okosságát szuggesztív színpadi jelenlét erõsíti.
Szürke tisztviselõ, rezzenéstelen Licitáló, lelkes Aktivista, digiderón mélázó Pilóta: Lestyán Attila figurája ellenállhatatlanul dominálja az elõadást. Szenvtelen arc, groteszk komikum, megkerülhetetlenül extrém egyéniség. Mindezek után felvillanyozva várjuk további vizsgaelõadásaikat!
10/10
rumci 2015 nov. 28. - 22:36:13 10/10
A legaktuálisabb, húsbavágó, égetõ kérdéseket taglaló remek darab, a szöveget szervezõ tükörszerû, nézõpontváltós narratívát a térre csodálatosan leképezõ, kiváló rendezés, sok-sok színt, izgalmas egyéniségek oroszlánkörmeit megvillantó, harmadévesekhez viszonyítva különösen érett, ígéretes osztály – így foglalnám össze a ma este élményét. Várom a következõ vizsgaelõadást.
user11 2015 nov. 22. - 09:40:33
Igazi vizsgaelõadás, mintha a rendezõ egyik célja az lett volna, hogy a színészhallgatók minél nehezebb körülmények között mondjanak hosszú szöveget( lógva, mászva, bunyózva, az izzadósabbja jó melegen öltözve). A sztori elég pihent agyú, de klasszul összeáll, nagyon jó képi megoldások vannak, egyszerû és változatos színpadtérrel. A fõszereplõ karakter iszonyú idegesítõ, még ha többször igaza is van!
Ez a harmadéves színészosztály bemutatkozó vizsgája volt. Hát, elég sok furi fazon van közöttük!