Színház

Sivatagtemplom

előadás, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Akció, életre kelő képek!
A kiállítás egy oázis fellegvárának részlete. Lakói a fekete asszonyok. Az ortodox iszlám viselet az első szent fal, mely védelmezi őket. Templomuk a sivatag és az elhagyott romvárosok, ahol élnek. Szentek és lázadók egyben. A kiállítás képei Egyiptomban készültek, ahová Bérczi Zsófia a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj támogatásával jutott el három hónapra.
Bérczi Zsófia fotóművész, vizuális művész a Magyar Iparművészeti Egyetem, vizuális kommunikáció szakán, fotó szakirányon végzett, majd a Szellemkép Szabadiskola, fotó szakán tanult. Elnyerte a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat, aFormatervezési Nívódíj Pályázatot, és az Oktatási Minisztérium különdíját a Medence Csoporttal. (Kerekesszékes Labirintus terve, Ability Park). Tagja a Kortárs Táncszínházi Egyesületnek, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének; alapító tagja és elnöke a 2004-ben megalakult Élőkép Egyesület művészeti alkotóközösségnek. Az Élőkép Társulat Lepkévé válás című darabját 2005 novemberében a Temps d' Images/Képek ideje fesztiválon láthatták a Trafó látogatók. A látványból kiinduló különleges, érzékeny színházi produkciók, installációk, kiállítások kötődnek a nevéhez.

"A képek a női lélek belső szabadságához vezető út négy stációját jelenítik meg: az elfogadó hétköznapok (1); az ébredő vágy és lázadás (2); majd a felszabadult, megnyílt és ismét megnyugodott lélek (3) stációit; s végül az elindulást a magányos belső úton az igazi forrás felé (4). Képeimmel kétfajta változás lehetőségére szeretném felhívni a figyelmet. Az egyik az egyenjogúság számomra természetes igénye: szeretném, ha enyhülne a gyámság tradíciója. A másik azonban az, hogy szeretném, ha a materiális világ megnyílna a metafizikus sík, a materiálistól elrugaszkodó szemléletmód, a kollektívbe olvadó egyéni út keresése felé." (Bérczi Zsófia)

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2008. március 5., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások