interaktív prezentáció (ízek, illatok, megfigyelések)
Az észlelés – a látott, halott, tapintott érzéki információk, ingerek, illatok, szagok megértése és feldolgozása – egyszerre tudatos és tudattalan folyamat. A minket körülvevő környezetünkkel állandó kölcsönhatásban létezünk, még ha sokszor észre sem vesszük érzékeink összetettségét. A multiszenzoriális művészeti és tudományos kutatásokban egyre nagyobb szerepet kapnak a spontán érzékelési reakciók adatalapú vizsgálatai és az azok irányíthatóságával való kísérletezések.
Hogyan adaptálhatóak az élménytechnológia módszerei a design és a különböző művészeti ágak területén? Hogyan aktiválhatóak szemünk, fülünk, orrunk vagy éppen bőrünk receptorai? Góg Angéla formatervező-food designer, Lőrinczi Gergely intermédia művész és a BÜRO imaginaire kurátorai testünk és emlékezetünk szerteágazó biológiai rendszerének feltérképezésén keresztül kutatja ösztönös reflexeink mechanizmusát. Az este során rövid áttekintést kapunk az ehető, iható, nézhető és szagolható holland, belga és hazai projektekből, valamint ki is próbálhatunk egy, az M - Museum Leuven számára készített hang- és illatinstallációt. Látáspercepciónk mérésével hozzájárulhatunk egy algoritmus alapú digitális festményinstalláció előkészítési fázisához. Süteménykóstolásunk eredményei pedig feldolgozásra kerülnek a Goga Food készülő emléknaptárjának adatbázisában.
Meghívott résztvevők: GÓG Angéla, SZALIPSZKI Judit, MUCSI Emese, LŐRINCZI Gergely
Sorozatszerkesztő, moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency
A(z) Trafó előadása
Hozzászólások