Színház

Szép nyári nap

musical, 2 felvonás, 2023.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én – hangzik fel a Neoton Vándorének című slágere a Veres 1 Színház új előadásában.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót.

A táborparancsnok Tóth Antal a Szovjet- Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának vezetője, helyettese Kovács Jenőné, azaz Panni néni, az orosz tanárnő. Juli, Panni néni KISZ-titkár lánya, beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki szociológusnak készül. Péter édesapja 56 után disszidált. A két különböző neveltetésű fiatal szerelmét sokan nem nézik jó szemmel.

Az építőtábor többi lakója is pesti tinédzser, akik ezeken a szép nyári napokon teszik azt, amit minden fiatal, vagyis dolgoznak, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre.

Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még sok más dal is elhangzik az előadásban.
A Neoton dalok mind a mai napig nem hiányoznak egyetlen valamirevaló házibuliból sem – korra való tekintet nélkül! Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezek a slágerek ma Magyarországon ugyanolyan népszerűek, mint az ABBA együttes dalai.

És több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már felhőtlenül nevetünk múltunkon!??

Továbbá: fiúk, lányok, az építőtábor lakói; valamint asszonyok, a Bácsszentmáriai Szovjet - Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldogozó melléküzemágának dolgozói: Fésűs Ákos, Géczi Olívia,  Lámfalusy Szafira Zoé, Kiss Csinszka Flóra, Kovács, Dominik Róbert, valamint a Veresegyházi Hagyományőrzők tagjai.

Koreográfus-asszisztens: Géczi Olívia

A(z) Veres 1 Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. április 22., Veres 1 Színház

Stáblista:

máj. 09.
  • 19:00
máj. 10.
  • 19:00
máj. 11.
  • 19:00
máj. 14.
  • 19:00
máj. 16.
  • 19:00
máj. 17.
  • 19:00
  • 19:00

Hozzászólások

10/10
luci87 jan. 22. 19:10:39 10/10
Mi tegnap lattuk,nagyon tetszett.Volt cselekmenye is,eleg eros kerdeseket vetett fel...A vege is meglepo volt,elmondtak ,melyik szereplobol mi lett kesobb.Jo lenne ujbol megnezni,de csak az Operettszinhaz eloadasanak felvetelet talaltam.
Nem vagyok tul nagy Neoton rajongo,a ferjem se de elveztuk mindketten.Volt par szam,ami nem volt ismeros.Osszessegeben megerte elmenni,tartalmas kikapcsolodas volt az a harom ora.
9/10
doricki23 2023 nov. 19. - 21:10:12 9/10 Előzmény csfhu
Az meg van, hogy ez egy masik színház, masik produkcio, masik szerposztas? Miert kell ket kulonbozo dologtol ugyan azt várni?
Drámailag sokkal erősebb előadás ez mondjuk.
1/10
csfhu 2023 máj. 14. - 16:26:55 1/10
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez még nagyon messze van az Operettszínházi előadástól, a cím megtevesztő, nem kapjuk azt az élményt közel sem. Emiatt csalódottan és idő előtt távoztunk.