Színház

Szerelem, szerelem

balett, magyar, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Goran Bregovic: Menyegző
A Menyegző az egyszerű életöröm, az olykor harcos életerő és az őszinte életigenlés tisztaságáról szól. A létezés szépségéről. És a halálról. A nászról és az öröklétről. A menyegző a halál felett aratott győzelem, az újra feltámadó élet diadala.

Claude Debussy: Jeux
Nizsinszkij koreográfiája Párizsban az 1900-as évek elején játékosságával, szépségével és erotikájával nagy visszhangot keltett a közönség és a kritikusok köreiben egyaránt. Száz év elmúltával Markó Iván a Magyar Fesztivál Balett művészeti igazgatója és koreográfusa újra színpadra viszi a történetet.
A Jeux (magyar fordításban: játékok) cselekménye egy teniszpartin zajlik. A játszmák közben a szerelem és erotika, a női lélek és természet variációi elevenednek meg a főszereplő fiatal lány öt férfi partnerének előadásában. A különlegesen érzékeny és dinamikájában oly változó zene kivételes lehetőséget ad a táncosok és az alkotó fantáziájának és képességeinek felmutatására. A táncjáték az emberi vágyakról, kapcsolatokról és a szerelem beteljesüléséről szól.

Maurice Ravel: Bolero
A zeneirodalom legerotikusabb művére, Ravel Bolerojára maga a testet öltött Vágy űzi, hajtja az extázis és egymás felé a férfiakat és nőket. A Vágy újból és újból feltámad, hogy a beteljesülő szerelmes ölelésben megsemmisítse, majd újra élessze önmagát.

A(z) Magyar Fesztivál Balett előadása

Bemutató időpontja:

2009. október 9., Magyar Fesztivál Balett

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások