Színház

Tizenhét hattyúk

előadás, 2022.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Esterházy Péter formabontó és új formákat teremtő remekműve egy nehéz sorsú lány monológja az 1980-as évekből, klasszikus barokk nyelven elmesélve.

Csokonai Lili, a szerző alteregója s egyben a történet címszereplője felidézi boldogtalan gyermek- és ifjúkorát, árvaságát, szerelembe, majd teherbe esését, abortuszát, egy nős férfivel való viszonyát, de a sok szomorúság dacára mégis valami csodálatos életigenlés, élni akarás sugárzik a személyiségéből. Főleg azok után, hogy felfedezi a saját értékeit, s ráébred a lelki és a testi szenvedélyek varázslatos természetére. Mint egy ritka, különleges könyvet, úgy nyitja ki előttünk az életét, s még a legtragikusabb élményeket is természetes, magától értetődő humorral meséli.

Az emlékeit “hattyú-epizódokban” idézi fel; mindegyik epizód egy kis gyöngyszem nemiségről, hitről, szerelemről, erkölcsről és erkölcstelenségről – azaz tulajdonképpen csupa olyan dologról, ami minden ember életében megvan, legfeljebb nem merünk beszélni róla. Csokonai Lili viszont mer; nekünk is, helyettünk is.

Jelmez: VELKEY VIRÁG eh., ZIEGLER KATALIN eh.

Beszédtechnika: KELEMEN MÁRTA
Szcenikus: BALÁZS ANDRÁS – FILEP RÉKA ANDERA

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. február 4., Magyar Színház

Stáblista:

Szereplők

Csokonai Lili

Alkotók

márc. 07.
  • Sinkovits Imre Színpad

Hozzászólások

h.bozsi 2022 jan. 28. - 09:15:19
Rendező, színészek????