Színház

URBANRABBITs (Városi nyulak)

előadás, 2010.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az idén 25 éves Francia Cirkuszakadémia (CNAC) a modern artistaképzés európai fellegvára. A legutóbbi, 21. évfolyam produkciójának elkészítésére a Krétakör művészeti vezetőjét, chilling Árpádot kérték fel. A magyar rendező és a 16 fiatal közös munkája személyes történetekből: vándorlások és kalandok, szerelmek és csalódások, vágyak és rémálmok mozaikjaiból építkezve teremt hazai porondon ritkán látható, egyszerre költői és mulatságos világot.
A városi nyúl újfajta, ravasz és szellemes mutáció. Az URBANRABBITs előadásában összefér közvetlenség és lélegzetelállító bravúr, az egyéni mutatványok egy közös elbeszélésbe ágyazódnak bele, cirkusz és színház észrevétlen egyesül.

Rémy Bénard karika / szaxofon, Kilian Caso drót / trombita, Jean Charmillot drót / tangóharmónika, Marion Collé drót / tangóharmónika, Damien Droin kötéltánc / gitár / ütőhangszerek, Benoît Fauchier spirál / nagybőgő, Matthieu Renevret kéz-a-kézben, Joris Frigerio kéz-a-kézben / zongora, Jérôme Galan gurtni / klarinét, Coline Garcia "Tricotin" kötél / tuba, Matthieu Gary kínai rúd / dob / tangóharmónika, Fragan Gehlker kötél, Sam Hannes hinta / ütőhangszerek, Audrey Louwet hinta / ütőhangszerek, Vasil Tasevski "Topka" gömb / szaxofon, Julie Tavert akrobatika / tuba

A(z) Krétakör Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2010. június 19., Krétakör Produkció

Stáblista:

Hozzászólások

F_E_B 2010 jún. 23. - 16:46:54 Előzmény thölgyess
Most aztán fel van adva a labda, ui este készülök megnézni.
3/10
thölgyess 2010 jún. 20. - 11:49:33 3/10
Produkciónak produkció, de hogy kerül ide a "Krétakör" ?!? Ahhoz semmi köze, ez csak egy sima névbitorló lenyúlás, a hajdani társulat logóját bitorló mostaniak részérõl!
Az artista-fiatalok ettõl függetlenül nagyon kedvesek, lazák és jól mondják a szövegt is. De mit? Hülyeségek, álnaív blõdli, jófej konyha-filozofálgatás...
Két szép jelenet: A levegõ-pár szerelmi-összeveszési jelenetté alakított száma, meg az abszolút nagy szalagba csavarodó - bicikli kombinábiós páros. Nyulak? Sehol! Azok mi vagyunk, akiket jól átvertek: mert ha cirkuszba hív,boldogan megyek, de ne nevezze színháznak. Még Sch.Á. sem.