Színház

Vénusz nercben

színmű, 1 felvonás, magyar, 2012.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Thomas, a pályakezdő rendező-drámaíró meghallgatást tart új darabjának főszerepére, mely az osztrák Leopold von Sacher-Masoch klasszikus erotikus regényének színpadi változata, a Vénusz nercben. A válogatásra jócskán megkésve érkezik Vanda, a vagány, látszólag teljesen szétszórt színésznő, és a két fiatal élete ebben a színházi helyzetben menthetetlenül összefonódik. Kiderül, hogy Vanda igazi, sugárzó tehetség, ráadásul sokkal többet tud a színházról és a férfilélekről, mint első pillanatban sejtenénk.
A kortárs amerikai szerző egyik legújabb darabja szenvedélyes, mai történet két fiatal szerelméről, elgondolkodtató írás színházról, irodalomról és művészetről, és felkavaró, szemérmetlen vallomás férfi és nő állandó, lüktető harcáról, erotikus álmokról és túlfűtött vágyakról. Vanda és Thomas évődő, finoman érzéki, és olykor heves, szenvedélyes férfi-nő párbaja kiváló játéklehetőséget nyújt a Vígszínház fiatal tehetségeinek, Bata Évának és Telekes Péternek.

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. november 23., Pesti Színház

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

8/10
map 2012 dec. 20. - 21:40:28 8/10
Az elején nagyon ráfeszülnek, hogy meglegyen a kontraszt - a fejlõdés ha úgy tetszik - a végére egyértelmû legyen. De aki elõször nézi az elõadást még ez rögtön nem áll össze, így az elején a néhány szándékosan közönséges kiszólás kevésbé szórakoztató! Viszont vannak amik nagyon ülnek! Randira nem biztos,h a legjobb választás, de ezt embere válogatja! Szerintem pároknak "kötelezõ" darab :)
A szereposztás 5csillagos!
8/10
sonka 2012 dec. 07. - 20:02:39 8/10
A bemutatót láttam. Érdemes megnézni, jó darab jó színészekkel. A rendezés lehetne kicsit bátrabb.
kbr 2012 nov. 26. - 20:09:19
Egyáltalán nem unatkoztunk.