Színház

Vérfarkas

előadás, 2 felvonás, 145 perc, 2018.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A R.A.A.A.M. Színház (Tallinn, Észtország) előadása.

A templomtéren kivégeznek egy fiatal lányt. Szergej Potapov, a „jakut Tarantinó” így indítja a Vérfarkas című darabot. A gyülekezet minden tagját összecsődítették az eseményre, hogy tanúi legyenek a boszorkány halálának. A Tammaru család férfitagjai komor, vészterhes hangulatban tértek haza. Itt találnak rá, az ajtó mögött egy toprongyos kislányra. Ő a boszorkány lánya… Ekkor halljuk először a „vérfarkas” szót is. A család befogadja a különös kis idegent és az élet hosszú évekig megy tovább. Mígnem felüti a fejét a szerelem. A család egyik fiúgyermeke, Margus, beleszeret az Tiinába, az idegen lányba.

August Kitzberg klasszikus darabja a „mi” és „ők”, az egyén és a tömeg, a hétköznapi és a rendkívüli viszonyáról szól. Ez a téma ma különösen időszerű. És nem csak a történet a lényeg, hanem az is, ahogy látjuk és érezzük. A hangulat, a ritmusok, a mozgás és azok az elhallgatott szavak, amelyek életre keltik a legendát.

A „Vérfarkas” elnyerte a kritikusok különdíját a Szentpétervári „Baltic House” színházi fesztiválon és a SLAVIJA 2017 – a belgárdi Slavia Színház fesztiválja – nagydíját.

Színészek:
Tiina: Kristiina-Hortensia Port
Mari: Liisa Pulk
Margus: Kristo Viiding
Nagymama: Mari Lill
Gazda: Ivo Uukkivi
A gazda felesége: Piret Simson
Jaanus, cseléd: Martin Kõiv
Märt, cseléd: Ivo Uukkivi

Producer: Märt Meos
Hangtervező: Ardo Ran Varres
Fénytervező: Priidu Adlas
Díszlettervező: Ervin Õunapuu
Az előadás menedzsere: Liisa Liksor

Rendező: Szergej Potapov

A(z) Nemzeti Színház előadása

Hozzászólások