Színház

Versünnep Fesztivál

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Április 9-én immár negyedik alkalommal ad otthont a Nemzeti Színház a Versünnep Fesztivál döntőjének, melyen vendégként fellép Hobo. Lovasi András és Földes Eszter is. A professzionális előadóművészek és a szakirányú közép- és felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt verseny legjobbjai megzenésített vagy szóban előadott költeményeikkel ? összesen14 produkcióval ? a Gobbi Hilda színpadon 18 órától lépnek fel a nagyközönség és az öt tagú szakmai zsűri előtt, melynek elnöke Márta István, tagjai között pedig olyan komoly szakemberek vannak, mint Ráckevei Anna, Sebő Ferenc, Szarvas József és Juhász Judit. Újdonság, hogy az esemény élőben is követhető lesz a fesztivál youtube oldalán.

A versenyen számos díjat adnak át a rendezvényt létrehozó és támogató intézmények, mint a Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Magyar Írószövetség, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Bánffy György Kulturális Szalon, az Esztrád Színház, a Széphalom Könyvműhely, az RS9 Színház, a Forrás Galéria. Díjat kapnak a zsűri által az egyes kategóriákban legjobbnak ítélt produkciók előadói, és kiosztják a nézők szavazatai alapján odaítélt Közönség díjat is. A verseny abszolút nyertese 300.000 Ft pénzjutalomban részesül és átveheti a Versünnep Fesztivál szobrát is, Párkányi Raab Péter szobrászművész képzőművészeti alkotását.
A képzőművészeti és film alkotásokat a zsűri elnökén túl Párkányi Raab Péter szobrászművész, valamint Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója bírálja el.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Hozzászólások