Színház

Világcirkusz

színmű, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Ingyen cirkusz! Ingyen cirkusz! Mindenki, mindenki ott legyen! - Aki nem vak, aki él, aki mozog, mindenki, mindenki!" - hangzik az előadás elején, mely a Nagyváradi Szigligeti Színház két társulatának közös munkájából született, hiszen egyaránt szerepelnek benne a Szigligeti Társulat színészei és a Nagyvárad Táncegyüttes táncosai.

A történet kulcsfigurája Remike, aki fantasztikus mutatványokkal kápráztatja el a közönséget, és arról tulajdonságáról vált nevezetessé, hogy egyáltalán nem volt szíve. Mivel ő a cirkusz egyetlen női tagja, nem meglepő, hogy az összes férfi szerelmes belé és bármit megtennének, hogy kegyeibe férkőzhessenek.

A történet szereplői között van Isten, Belzebub - az ördög, angyal, pap, bohóc, díjbirkózó, főügyész, orvos, sorozótiszt, lakáj, sekrestyés, bíró és rab, tehát emberek és ember felettiek - ahogy a cirkusz is.

Az előadás zenei vonalát Mozart egyik legismertebb és legelismertebb, ugyanakkor legtitokzatosabb műve a Requiem képezi, melyhez közismerten sok legenda fűződik.

A(z) Nagyvárad Táncegyüttes előadása

Stáblista:

Hozzászólások