Színház

Virgonc hölgyek, avagy a rózsaszín kokárda

komédia, 2 felvonás, magyar, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Rinaldo gróf, a híres velencei gavallér kap egy illatos levélkét: "Imádnivaló Gróf Úr! Egy ismeretlen lánynak megsebezte szívét, és azóta éjjel-nappal ön után sóvárog. A széphölgy, aki szereti önt, egyelőre nem fedheti fel kilétét, de holnap a kávéház előtt megláthatja: álarcban lesz, és a ruháján egy rózsaszín szalagot fog viselni."

Másnap Rinaldo gróf izgatottan sétál a kávéház előtt. Körülötte a velencei karnevál vad forgataga. Utcazene, bálok, táncosok, maskarások, részegen kornyikáló gondolások, Egyszer csak feltűnik egy karcsú, álarcos nő, rózsaszín szalaggal a mellén. Incselkedik a gróffal, de hirtelen tovalibbben. A gróf éppen utána akar szaladni, amikor megjelenik egy másik álarcos lány, szintén rószaszín szalaggal! Azután feltűnik még egy! Majd még egy! De sorban mindegyiket elnyelia tömeg. A gróf már szinte tajtékzik zavarában és szerelmes vágyakozásában, amikor íme előlép egy ötödik álarcos hölgy, aki szintén rózsaszín szalagot visel. Na, ezt már nem hagyja a gróf elmenekülni, gyorsan karonfogja, becipeli a kávéházba, ahol végre lekerül az álarc. A gróf megrettenve látja, hogy a titokzatos hölgy nem más, mint a hatvanéves Silvestra kisasszony, aki mindenáron férjet akar fogni.

De ki lehetett az első titokzatos karcsú lány a rózsaszín szalaggal? És ki volt a második lány? És ki volt a harmadik? És a negyedik?

A(z) Jászai Mari Színház, Népház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Luca (öreg és süket)
Silvestra (idős húga)
Costanza (Luca lánya)
Leonardo (Felicita férje)
Pasquina (a lánya)
Battistino (Pasquina jegyese)
Rinaldo gróf
Odoardo lovag
Mariuccia (Costanza szobalánya)
Niccoló (kávéház-tulajdonos)

Hozzászólások