Színház

We hear you - Hallgatlak!

előadás, magyar, 2015.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Boross Martin és a STEREO Akt ismét meghallgatja Budapest panaszait, ezúttal Lang Györgyivel fognak össze egy közös cél érdekében. A We Hear You olyan színházi előadás, amely egyben közösségi esemény is: a produkció egy gerilla akcióval zárul, amikor alkotók és a nézők egy általuk választott ügyért közösen emelik fel hangjukat.

A színházi előadás csupán a We hear you egyik állomása, ugyanis városszerte panaszgyűjtés előzi meg a produkciót. A STEREO Akt egy riksával - mozgó panaszirodával - járja Budapest utcáit, aki beül, elmondhatja, mi zavarja a világban. Ezek a mini-interjúk szerepet kapnak az előadásban is, a közönségnek pedig lehetősége van reagálni a bennük felvetett kérdésekre, de ki is egészíthetik őket saját személyes vagy közösségi problémáikkal. A nézők bevonására a legkülönbözőbb eszközöket vetik be az alkotók: a panaszosok elmesélhetik Lang Györgyinek, milyen kérdések foglalkoztatják őket, összefoghatnak egyetlen közös ügyért, és a színpadon akár már gyárthatják is a transzparenseket.

Az előadás azonban nem merül ki a puszta aktivizmusban, hiszen színházi keretek között folynak az események. Feltűnik a színen Dorothy, akit a tornádó 2016 Budapestjére röpített, megismerhetjük helyi társait, és azok problémáit is. A kérdés az, tud-e segíteni a Nagy Varázsló?

Az előadás korábbi verzióját Boross Martin, Julia Jakubowska és Ardai Petra, a holland Space színház alkotója készítette. Legelső állomásuk a Sziget Fesztivál volt, utána bevették magukat a PLACCC Fesztiválra, majd a Trafóban mutatták be a kész munkát. Most a produkció újabb változatát élvezheti a közönség, ami azoknak is újat nyújt, akik az eddigi verziókkal már megismerkedtek.

A(z) STEREO AKT előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 23., STEREO AKT

Stáblista:

Hozzászólások