Színház

Winter landscape with Nescafé#2 (Téli táj Nescafé-val#2)

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Odabenn táncos, tárgy és ember küzd egymással, a mulandósággal... Mi a szabadság? Mit jelentenek a korlátok? A biztonság? Az élet?
Az "IseeU" trilógiához kapcsolódva a darab megvizsgálja a magánélet helyét a közéletben. A darabot Michel Foucault panoptikum modellje adta: "A panoptikum modell egységet teremt a külső és belső térben, szünet nélküli egyidejűséggel. Fény és sötét váltakozása.. Láthatóvá válni csapdát jelent. A darab művészi érdeklődés, kíváncsiság az emberek, és más népek élete iránt. A jelenség, amely évszázadunk jellemzője. Napjainkban a határok egyre tágulnak, az interneten keresztül az egyén magánélete egyre inkább látványossággá válik. A képzőművész MiegL által létrehozott színpadkép lehetőséget kínál a láthatóság és a határok érzékeltetésére, hogyan válik díszes kirakatunk börtönünké.

ILONA PÁSZTHY (D)
Hannoverben és a Dansacademie Rotterdam-on végzett. Számos társulattal és több színházban dolgozott, a teljesség igénye nélkül: Bühnen Köln Johann Kresnik-kel, Tanztheater Irina Pauls Lipcsében, Kammerspiele Mainz a Desperate Figures Dance Theatre-rel közösen vagy a Tanzensemble Maja Lex Koni Hanft szárnyai alatt Kölnben. 2000 óta készíti önálló koreográfiáit zenészekkel, képzőművészekkel és médiaszereplőkkel együttműködve. Munkáját az évek során több díjjal is jutalmazták, a legutóbbiak: 2006-ban a Kunststiftung NRW-n kapott elismerést koreográfus kategóriában, a 2009-es Choreographic Captures táncfilm-versenyen pedig 3. díjat nyert Julia Frankennel közösen készített "may be" című rövidfilmjéért. A Barnes Crossing Choreographers Network Cologne társalapítója. Képzőművészetet is tanult a hildesheim-i Faculty for Design-ban, Bielefeld-ben és Münster-ben. Diplomáját ezen a területen 1993-ban szerezte meg, azóta művei rendszeresen láthatóak különböző csoportos és egyéni kiállításokon többek között Rotterdamban, Kölnben és Münchenben. Hosszú évek óta professzionális tánc- és mozgásórákat tart színészeknek az Arturo Actor School-ban (ugyanitt a mozgás tanszék vezetője) és az Alanus University társadalomtudományi és színészképző iskolában, és tanítványaival számos színpadi produkciót készít folyamatosan.

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 27., Merlin

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások