Zenekar

...And You Will Know Us by the Trail of Dead



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Jason Reece és Conrad Keely közel negyedszázada álmodta meg saját zenekarát, és a ’Trail of the Dead már a kezdeti működésében is a XX. század egyik legizgalmasabb produkciója volt. Mivel a tagok épp annyiban merítettek inspirációt a nyolcvanas évek no-wave kultúrájából, a Sonic Youth és a Melvins erőteljes előadásmódjából, mint a Rush, a Genesis vagy a Pink Floyd progresszív rockzenei felfogásából.


A ’Trail of the Dead hangzásvilága is épp annyira lehetett mindig intenzív, amennyire a zenekar saját életműve is mindig a végletekig megkomponált dalokból tevődött össze. Nem véletlen, hogy az art rock, mint jelző, jóformán nem is fedi le a zenekar sokrétűségét: zenei világukkal nemcsak új dimenziót nyitottak a gitárzenei progresszivitásnak – olyan zenekarok előtt járva, mint a Dredg vagy a Cog –, hanem az ezredforduló emblematikus indie-zenekarává is válhattak. A kritika éltetésén túl az Interscope-os háttér is üstökössé tette a produkciót. A tagok a milleniumot követően nemcsak artisztikus, hanem életútbeli szabadságra is vágytak: innentől datálva napjaink ’Trail of the Deadje is épp annyira önazonos saját üzenetében, mint arculatában vagy hangzásvilágában.


A kollektíva nemcsak fontos társadalmi ügyek mögé áll be, hanem a folyamatos tanulni vágyás jegyében zenéje is állandóan változik, és reagál a zenekart körül ölelő kor sajátosságaira.


A zenekar tagjai
Conrad Keely: ének, gitár, billentyűsök
Jason Reece: ének, gitár
Autry Fulbright: basszusgitár
Jamie Miller: dob


Lemezek
...And You Will Know Us by the Trail of Dead, 1998
Madonna, 1999
Source Tags & Codes, 2002
Worlds Apart, 2005
So Divided, 2006
The Century of Self, 2009
Tao od the Dead, 2011
Lost Songs, 2012
IX, 2015

Tagok

 

Hozzászólások