Zenekar

Anna & The Barbies



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az Anna & the Barbies zenekart 2004 őszén, Budapesten alapította a két testvér Pásztor Anna és Pásztor Sámuel. A megfelelő zenésztársak megtalálását követően rövid, 2-3 hónapos próbaidőszak után belevetették magukat a pesti klubélet sűrűjébe. Mindjárt a harmadik fellépés egy nagyszabású egész estés RnB - Hip-Hop koncert volt a Moulin Rouge-ban, gyönyörű látvány és rengeteg sztárvendég kiséretében. A fellépést követően felfigyelt a csapatra egy angol manager, akinek segítségével 2005 tavaszán megjelent az Anna & the Barbies első Passionfruit c. angol nyelvű lemeze, az amerikai CD Baby online zeneterjesztő hálózatnál.
Az elkészült anyagra többek közt felfigyelt a hazai CLS kiadó, akivel hamarosan megkezdődtek a tárgyalások a banda szerződtetéséről, és egy magyar nyelvű lemez elkészítéséről.
Két év őrlődés következett egy bizonytalan és beláthatatlan külföldi karrier, és egy biztosnak tűnő hazai szerződés között, melynek végére 2007-ben sikerült pontot tenni a CLS kiadóval kötött szerződés formájában. Ezután felgyorsultak az események. 2007 szeptemberére elkészült az első itthoni lemez Medallion címmel, melynek Tangó c. dalára még a nyár folyamán klip is készült. A 2007 őszén frissen induló hazai MTV műsorára is vette, és közel három hónapig napi rendszerességgel játszotta a Tangót.
2008 tavaszára, a Medallion c. album hivatalos megjelenésének idejére, elkészült a csapat második videoklipje az Álmatlan című számhoz. Ez a klip eljutott egészen az MTV Top 50 első helyezéséig, és több százezres nézettséget produkált a YouTube-on. A nyár egyik legnagyobb eseménye volt a zenekar számára, hogy játszhatott Lenny Kravitz élőzenekaraként a Papp László Budapest Sportarénában több ezer néző előtt.
A nagyszerűen sikerült fesztiválszezon közepette további két videóklipet forgatott a már jól összeszokott stáb. Egyet a Nyuszika c. dalhoz, valamint egyet a Jamie Winchester közreműködésével készült After hours c. számhoz.
2008 szeptemberében a zenekar felkérést kapott Suda Balázs Róbert fiatal drámairó-rendezőtől. Strindberg, Julie Kisasszony című drámájának Monopornóra keresztelt zenés átiratában játszott az Anna and the Barbies legénysége, a darab szerves részeként, Anna and the Barbies számokat, többnyire a Medallion albumról, valamint Pásztor Anna játszhatta el a drámai fő- és címszerepet a darabban.
2009- ben az Anna and the Barbies három elismert zenei jelölést is kapott: Fonogram dijkioszó gála: "Az év Felfedezettje", Arany Nyíl rockzenei díjkiosztó gála: "Az év felfedezettje" és "Az Év énekesnője", amelyikből az "Év Énekesnője" díjat Pásztor Anna vehette át a Wigwam rock-klubban, ahol egy parádés rock-cirkusz keretében ünnepelték meg a jelöléseket, valamint a díjat.
A Monopornót 2009-ben is havi két előadásban láthatta a publikum, az RS9 színházban, egészen május végéig. A zenekar közben klubokban, fesztiválokon, rendezvényeken koncertezett, szeptembertől pedig "Élete Lemezének" elkészítésén dolgozott.
2010-ben felkérést kaptak az MR2 Petőfi rádiótól az "Akusztik" műsorukban való részvételre. Az adás júniusban, közvetlen a májusi kislemez-bemutató után került adásba és a rádió hangtárába, és egyúttal a zenekar repertoárjába is.
Július 14-én másodjára is a Papp László Sportaréna színpadjára léphettek, mégpedig az A-HA zenekarral megosztva azt. Szeptember 24-én teltházas a Gyáva forradalmár lemezbemutató koncert az A38 Hajón. A koncerten a GY.A.R. animációs csoport alkotását, a Don't fit in számra készült 3D-s videóklip premierét 3D-s szemüvegekben nézhette meg a közönség.
2011 februárjában Fonogram díjra jelölték a Gyáva forradalmár albumot "Az év hazai modern pop-rock albuma" kategóriában. Márciusban az MR2 Petőfi rádióban a Gombóc a slágerlista 5. helyén landolt.
2012-re az egyik legtöbbet koncertező magyar zenekarrá válnak, koncerteket adnak hazánk nagyvárosaiban és minden nagyobb fesztiválon. Novemberben megjelent a zenekar 4. nagylemeze ÁNEM! címmel. A november végi lemezbemutató a Barba Negra klubban teltházas.


Tagok:
Pásztor Anna - ének
Pásztor Sámuel - gitár, ének
Vághy Tamás - billentyű
Hernádi Dávid - basszusgitár
Bubnó Marci - dob


Lemezek:
Passionfruit (2005)
Medallion (2008)
Gyáva forradalmár (2010)
ÁNEM! (2012)


Hozzászólások