Zenekar

Black Eyed Peas



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 1995
A Black Eyed Peas különlegessége abban rejlik, hogy egyesíteni tudták a keményvonalas hip-hop és break zenei elemeket a rádióbarát dallamokkal. Az alapító tagok, Will.I.Am, Apl.de.Ap 1989-ben, gimnáziumban barátkoztak össze a Tribal Nation nevű breakcsapatban. Kettejüket a táncnál jobban érdekelte a hip-hop, és létrehozták az Atban Klann elnevezésű formációt. Első lemezszerződésüket az Eazy-E nevéhez fűződő Ruthless kiadónál kapták meg 1992-ben. Muzsikájuk nem illett bele a keményebb hip-hopot játszó bandák sorába, így a felvett hanganyag kiadatlanul maradt. 1995-ben Eazy-E életét vesztette, így a kapcsolat is megszűnt a kiadóval. Ebben az évben csatlakozott a bandához a szintén breaktáncos múlttal rendelkező Taboo, így született meg a Black Eyed Peas.
Az élőzenekar kíséretében rappelő és break-táncoló fiúk nagy népszerűségre tettek szert Los Angeles-i klubokban, így figyelt fel rájuk az Interscope lemezkiadó. Debütáló lemezük, az 1998-as Behind The Front jó kritikákat kapott, és a három rapper mögött éneklő Kim Hill is egyre inkább az előtérbe került. Második albumuk 2000-ben jelent meg Bridging The Gap címmel, olyan vendégzenészek közreműködésével, mint a De La Soul és Macy Gray.
Igazi világsikert 2003-ban sikerült elérniük, az Elephunk című harmadik stúdiólemezen szereplő Where Is The Love című dallal. Ugyanebben az évben a formáció új taggal bővült ki, a Los Angeles-i énekesnő, Fergie személyében.


Tagok:
William James Adams Jr. "Will.i.am"
Allan Pineda Lindo "Apl.de.ap"
Jaime Luis Gómez "Taboo"
Stacy Ann Ferguson "Fergie"


Lemezek:
Behind The Front (1998)
Bridging The Gap (2000)
Elephunk (2003)
Monkey Business (2005)


Hozzászólások