Zenekar

Boney M



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Megalakulása: 1975



A Boney M nem egyszerűen a '70-es-'80-as évek egyik kultikus disco bandája volt, hanem a disco-korszak élő legendájává vált.



A Frank Farian író-producer által Németországban alapított Boney M a '70-es évek végének és '80-as évek elejének egyik olyan disco csapata volt, amely évekig uralta az európai toplistákat.



A csapat frontember-énekese, Liz Mitchell Jamaikában született és 11 éves korában érkezett Londonba. Lenyűgöző hangja ellenállhatatlannak bizonyult a rádiók, a táncparkettek és a party-emberek számára egyaránt.



Liz mindig is profi énekes akart lenni, és édesanyja támogatásával és hitével, végül rámosolygott a szerencse. Titkárnőként dolgozott, amikor egy ügynök felhívta és a Hair című musicalben ajánlott neki főszerepet. Liz elfogadta ezt, és Berlinbe költözött, ahol 3 évig élt. Ezután eredeti célja, a zeneipar felé orientálódott.



Londoni tartózkodása alatt érkezett a felkérés, hogy csatlakozzon a Boney M-hez. Ez pedig már elindította őt a világhírnév felé.



A Boney M nyolcszor ért el első helyezést az európai toplistákon a következő dalokkal: Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Belfast, Rivers of Babylon, Brown Girl in the Ring, Rasputin, Mary's Boy Child. Ezen kívül három listavezető albumuk is született: Take the Heat off Me, Nightflight to Venus, Love for Sale.



Jelenleg a XXI. században élünk, és vitathatatlan, hogy a múltbéli dalok népszerűbbek, mint valaha. A Boney M az elmúlt 25 évben elért sikereivel bebizonyította, hogy az időtálló klasszikusok közé tartozik.



2003-ban Liz Mitchell és a Boney M turnéra indult Európában, ahol hatalmas tömegek előtt léptek föl. Az élő show éppolyan látványos ma is, mint azelőtt. A csapat jelenleg is élő koncerteket ad hangversenytermekben, gálákon, szabadtéri színpadokon és fesztiválokon világszerte.



Tagok:

Liz Mitchell

Marcia Barrett

Maizie Williams

Bobby Farrell

Reggie Tsiboe



Lemezek:

Take the Heat Off Me 1976

Love for Sale 1977

Nightflight to Venus 1978

Oceans of Fantasy 1979

Boonoonoonoos 1981

Christmas Album 1981

Ten Thousand Lightyears 1984

Eye Dance 1985

Hozzászólások