Zenekar

Class Jazz Band


Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az együttes Horgas Eszter kezdeményezésére jött létre 1999-ben, hogy a "cross-over" műfajt népszerűsítse, mely a különböző zenei műfajokat egy zenei rendszerben egyesíti.
Erre alkalmas partnerre talált a Creative Art Trióban, akik ezen a téren Magyarországon úttörő munkát végeztek már az azt megelőző 10 évben is (Chopin, Debussy, kamarazenei és szimfonikus megközelítések). Horgas Eszter már 1995 óta nagy sikerrel koncertezik (Liszt Kamarazenekar, Budapesti Vonósok, Amadinda ütőegyüttes, MÁV Szimfonikus Zenekar). Vígh Andrea hárfaművésznővel számos koncertet és két szólólemezt készítettek a Capriccio kiadónál. Örökké újat kereső művész, aki tudja, hogy a zene több, mint a részek egésze és ez hajtja új és új megoldások felé. A Forrás Zenei Műhely alapítója. Kivételes zenész.
Vukán György személyében megtalálta azt a zenésztársat, aki nagy tapasztalatával és képességeivel képes a szükséges zenei anyagokat megkomponálni és triójával a szükséges improvizatív közeget biztosítani. Berkes Balázs és Balázs Elemér hosszú évek óta már szólistaként is az élvonal legjava, páratlan képességeik újra és újra meghódítják a szakmát és a közönséget. Mint zeneszerzők is számos ötlettel járulnak hozzá e közös munkához.
Eddigi koncertjeik - kimagaslóan a Zeneakadémián 2000 - és 2001-ben megtartottak, melyek zsúfolt ház előtt zajlottak, két egymást követő napon is - azt bizonyítják, hogy még a kizárólag klasszikus zenéhez szokott közönség is nyitott a műfaj befogadására. Horgas elgondolása bevált, hogy időről-időre új hangszeres szólistákkal is mutatkozzon be az együttes. Így került sor Vígh Andreával egy Debussy Suite előadására, valamint 2001-ben Winand Gábor - énekes valamint Tony Lakatos európahírű saxophonos meghívására.
Repertoárjukon klasszikus és jazz szerzők művei, illetoleg az azokból készített átiratok szerepelnek. De a népzenei hatás is gyakran érezhető.

Tagok:
Cseke Gábor - zongora, szintetizátor
Dajka Krisztián - gitár
Hárs Viktor - basszus
Gyenge Lajos - dob
Pusztai Csaba - ütőhangszerek


Hozzászólások