Zenekar

Liberal Youth



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulás: 1995



A Liberal Youth 1995-ben alakult. Már a legelején gyors, kompromisszumoktól mentes oldschool hardcore-t játszottak társadalomkritikus, de mindig pozitív kicsengésű szövegvilággal. 1996-ban jelent meg első, cím nélküli demójuk, amin még Béla énekelt a Social Free Face-ből. 1997-ben jött ki a Korlát Nélkül, amin már Norszi volt az énekes.



A Liberal Youth 1995 óta folyamatosan koncertezett a Social Free Face és a United Side társaságában, majd sok-sok emlékezetes buli után, 1999-ben feloszlott. 2003-ban a gitáros buzdítására újjáalakult a zenekar. A mai Liberal Youth-ot mind zeneileg, mind szövegileg szorosan kötni lehet a régihez.



2004-ben az új felállással megjelent a Mi vagyunk az ellenséged c. demo, amit ingyen osztogattak koncertjeiken, és azóta újra beindult a turnézás is. A következő év végén szerzői kiadásban megjelent a Pénzért, haszonért c. lemezük, amit sok-sok koncert követett azóta. Közben a zenekar kiegészült egy új gitárossal, Isával, akit a Speak Up!-ból ismerhetett a közönség, rajta kívül pedig - először kisegítő dobosként, majd később állandó tagként - került még a zenekarba Szivacs, a Don't Say A Word/ex-SFA dobosa.



Tagok:

Berci - ének

Sas - gitár

Isa - gitár

Baja - basszusgitár

Pista - dob

Hozzászólások