Zenekar

Lumen Christi Gospel Kórus



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Lumen Christi gospel kórus, melyet fiatal amatőr énekesek és zenészek alkotnak, már 11 éve működik. Időközben 3 lemezük jelent meg, és számos helyen adtak koncertet. Ők a "fekete gospel" zene hazai képviselői, a néger spirituálé alapjára építkező dalaikat jellegzetesen egyéni felfogásban adják elő: saját ötleteikkel gazdagítják, színesítik, így formálják a maguk képére és így alakul ki saját, egyéni zenei világuk. A megtalált zene és az új utak keresésének öröme az, ami a koncertjeiken mosolyukból felénk árad. Rendkívül vidám, lendületes és energikus produkció.



"Gospel kórusunk budapesti kötődésű: otthonunk a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia. A gospel éneklésen túl ifjúsági kórusa is vagyunk templomunknak, ahol minden hónap első vasárnapján, a délelőtti szentmisén éneklünk."



2008-ban, a grazi Kórusolimpián ezüst diplomát szereztek. Erről Gergó Lajos karvezető így nyilatkozott közvetlen a nagy esemény után: "Megjöttünk Grazból, óriási élményekkel. A minősítő versenyen ezüst diplomát kaptunk. A döntőbe csak arany fokozatosok kerülhettek. Ebben a fantasztikus nemzetközi mezőnyben öröm volt már azt tudni, hogy ott lehettünk. A koncertünk végén állva tapsolt a szép számú közönség. Maga a díjkiosztó gála is nagy élmény volt, ahol mi is átvehettük a diplománkat."

Hozzászólások