Zenekar

Magashegyi Underground



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 2007

Bocskor Bíborka síksághoz való ragaszkodását egy kollektíva fiatalon elcsente, ezért a Tengersík-filozófia fantázia-bachanáliáin homokos, vizes síkságaira ér, kezével legyint, nem remél, felmászik a magas hegyre és éneklésbe kezd, és vizsgálgatja a honnan-hova-meddig-szabadeeee-igeen? méégszabadeee? mmm, az akarat-szabadakaratot, közben visszhangra lel, beéri őt a küldött hang ilyenkor megpihen, égre néz, beszél a fentivel, elfoglalja a földhöz való ragaszkodás, székelycsizmát húz és elkattogtat a vasvári pál utcába, hogy a társadalom felrugott és visszarakott korlátai alatt-fölött énekeljen kedvére, mintha pipacsos réten tenné, sok sok jelenlévő között ezt szeretném, világbékét elektrozenééveeel.

Fodor Máriusz síkságon keletkezett, amit később dombokra, és egy tópartra cserélt, de végül egy folyópart mellett állapodott meg. Legjobban a filterek, a burkológörbék és az oszcillátorok között érzi magát, állítólag tőle származik a híres mondat: "Legalább egy midi kábel mindig legyen nálad!". Szívesen eszik döglött állatot, egy a fontos: csípős legyen. Kedvenc TV műsorát egy hölgy vezeti, aki mikrofonnal a kezében próbál segíteni a rászorulókon, akkor is, ha azok nem akarják. Kedvenc könyvének címében egy kérdést fogalmaz meg kedvenc írója, az viszont csak a könyv kiolvasása után derül ki, hogy a korábban feltett kérdésre a műben nem kapunk választ. Alteregói megtalálhatóak a Kaukázus, és az FM Orchestra zenekarokban.

Kardos Horváth János Budapesten keletkezett, nagy hatással volt rá a citizen tér, néhány csendes hős és a kék metró. Sokat járt piacokra hogy az együttes faunát kőtengeri hajózással párhuzamosan megismerje. Szereti a lilahagymás-rukkola salátát. Szabadidejében szeret erdőben tüzet rakni és a hamuba pisilni. Választása azonnali következményekkel járt, többszöri nekifutásra sem hajlandó mélytengeri merülésekre, tehetségét és kreativitását olimposzi ködben és ritkás levegőben kamatoztatja, hozzá kékfrankos illatú parafát szagolgat és abált szalonnát katonáz. Válaszott nővel él, napjait ajándéknak tekinti, a kamatokból nem kér.

A zenekar tagjai:
Bocskor Bíborka - ének
Demeter Zoltán - basszus
Fodor Máriusz - billentyűk
Fűrész Gábor - gitár
Toldi Miklós - dob

továbbá:
Szalai Anesz - ének, billentyűk
Szakál Tamás - hegedű

Lemezek:
Ezer Erdő (2010)


Hozzászólások