Zenekar

Nana Vortex



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Nana Vortex muzsikája az elmúlt harminc év magyar népzenéjéből és világzenéjéből, valamint Kaszap Atilla, a zenekar alapítója korábbi zenekaraiban összegyűjtött élményeiből táplálkozik. Zenéjük az ő útkeresésének eredménye: eklektikus, amennyiben nem tud egy stílus mellett lehorgonyozni, és útkeresés, amennyiben nem kívánja a lezártság illuzióját sugallni; mégis összetéveszthetetlenül koherens, markáns formákon átszűrt sajátos világ. A zenekar nevében a 'nana' a zene metaforája a legelemibb és legősibb hangszerünkre, az éneklésre, dúdolásra utal. A vortex latinul örvényt jelent, amely a produkció zenei világában az egymásba hajló stílusok és hangulatok sokszínűségét sugallja.



"Ebben a hangzásban tudtuk átélni a különféle műfajok egymásra hatását, és annak örömét, hogy nagyon különböző zenei múltból érkező zenészek hogyan tudnak közösen gondolkodni, alkotni, valami újat és sajátosat létrehozni." - mondja a dalok szerzője Kaszap Atilla, aki hosszú utat járt be az autentikus folk-kultúra felől a világzene, a jazz és a blues tartományai felé.



A dalok Boros Gábor hangszerelésével nyerték el végső formájukat, szövegviláguk a huszadik század legjelesebb irodalmi értékei előtt tiszteleg: a repertoár egyrészt Kosztolányi Dezső és József Attila verseire, másrészt az azokból táplálkozó saját szövegekre épül.



Megalakulás: 2016



Tagok:

Jéger Dorottya - ének



Paár Julianna - ének (ex. Tárkány Művek)



Bíró Szabolcs 'Maszkura' - harmonika, ének (Maszkura és a Tücsökraj, Goulasch Exotica)



Kaszap Atilla - szaxofon, brácsa, ének (Folk Error, Goulasch Exotica, Budapest Nufolk Revolution)

Szabó Dániel - cimbalom (Honvéd Táncszínház, Bazseva)



Boros Gábor - nagybőgő (Maszkura és a Tücsökraj)



Földesi Attila - dob (Maszkura és a Tücsökraj)

Hozzászólások