Zenekar

Nelson



Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Nelson zenekar 2001-ben alakult a Pongó Ottó ("admirális") által a kelet-magyarországi Tyukodon alapított NELSON R. C. együttes jogutódjaként. Az ezt megelőző években a zenekar trió formációban játszott. Az új felállás: Szirota "Ciki" János (ének), Pongó Ottó (billentyűsök, zeneszerző, szövegíró), Bráder István (gitár), Bráder Benedek (dob), és Filep Aurél (basszusgitár). Elsőként Szirota "Ciki" énekessel majd később Bráder István gitárossal és Filep Aurél basszusgitárossal bővült ki a csapat.


Ők hárman előzőleg az Unicum Plus Band együttesben játszottak és több sikeres albumot készítettek el, melyen több ismert rockzenész is közreműködött (Földes László (Hobo), Somló Tamás, Takáts Tamás).


Repertoárjukat kezdetben a nyolcvanas évek népszerű külföldi és hazai rock slágerei alkották. A csapat énekese Szirota "Ciki" ösztönzésére később saját dalokat kezdtek írni, így elsősorban saját számaikat adják elő koncertjeiken. Zenéjük a dallamos, lendületes rockzenén alapul de több lírai hangvételű dal is gazdagítja szerzeményeik sorát. Az elmúlt évek alatt az ország majd minden térségének, számtalan településén felléptek. Gyakran koncerteznek Erdélyben és a Szlovák Felvidéki területeken. A kezdeti időszakban közös rendezvényeken mint előzenekar játszottak az EDDA, Bikini, P. Mobil, Beatrice, Republic, Hooligans, Tankcsapda, és a Boney M. együttesek koncertjein.


Tagok:
Szirota Ciki - ének
Bráder István - gitár
Pongó Ottó - billentyűk
Bráder Benedek - dob
Filep Aurél - basszusgitár


Diszkográfia:
Vágyak, álmok (2008)
Miénk a pálya (2011)
Biztos 12 (2016)


Hozzászólások