Zenekar

Rómeó Vérzik



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kovács László (Kova) 1995 nyarán Egerben, egy kétszobás lakásban valamikor az éjjeli órákban papírra vetette a Rómeó Vérzik című dal szövegét, melyet egy amerikai film ihletett - ekkor vette kezdetét az együttes története. Szeptemberben már testvérének, Koppánynak is megmutatta a szöveget, melyre perceken belül megszületik a dallam és pár nap múlva már a dal felvételén dolgoztak.
Az első koncert 1995. december 22-én a somorjai Piton bárban volt a Konflikt és a Fucktorial nevű bandák társaságában. 1996 februárjától csatlakozik a zenekarhoz Püke, mint gitáros, aki addig a helyi Fucktorial zenekarban volt a frontember. Így a zenekar akkori felállása a következőképpen alakult: Koppány-ének, basszusgitár, Püke-szólógitár, Kova-gitár és Sancho -dobok.
1996 tavaszától Gibbó a zenekar menedzsere. Neki és Barak Pista felvidéki koncertszervezőnek köszönhetően olyan zenekarok előtt debütálhatott a Rómeó Vérzik, mint a Tankcsapda, Sing-Sing, Beatrice, Sziámi, Fahrenheit. Az első demo is ebben az évben jelent meg "Fest majd egy embert" címmel.
1998-ban jelent meg a második demókazetta "Íme az ember" címmel. Ezzel a kazettával ismerte meg igazán az együttest a felvidéki közönség. Rendszeres vendégei voltak a Nádszegi Nenei Napoknak és a kamocsai KLIKK Fesztiválnak. 1998-ban még a második demó felvételei előtt kivált az együttesből Kova, aki Németországba költözött és ebben az évben váltak meg a menedzserüktől is. Rendszeresen és egyre többet koncerteznek nemcsak Szlovákiában, de Magyarországon, sőt Csehországban is.
1999-ben jelent meg a "Kettőre indulunk" lemezük, melyet már Magyarországon is terjesztenek. Ebben az évben 16 állomásos turnén vettek részt a Neck Sprain vendégeként.
2000-től minden évben rendszeresen van Rómeó Vérzik Tábor, az első két évben Kamocsán, majd a zenekar a tábort átköltözteti Somorjára. 2004-ben a táborban 1680 fiú és lány, apa és fia, anya és lánya érezte jól magát. A kilenc alkalommal megrendezett tábort minden évben átlagosan 900-1200 rajongó látogatta!
2002 áprilisában csatlakozott az együtteshez Csiba Ricsiszólógitáros.
2004 áprilisában ismét stúdióba vonult a négyesfogat, hogy rögzítse legújabb 11 dalból álló uj albumát. 29 nap alatt készül el az "Engedd belém!" címet viselő CD. A terjesztés, mind Magyarországon, mind Szlovákiában megvalósult.
2005-ben jelent meg a zenekar első DVD-je "10 év Rock 'n Roll" címmel, mely az Engedd belém lemezbemutató koncertjét, riportokat és interjúkat , valamint a zenekar addigi klippjeit tartalmazza.
2005-2007-ig a zenekar egyfolytában koncertezett Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban egyaránt. Magyarországon önálló turnékat szerveznek, Győrtől egészen Debrecenig. 2007-ben jelenik meg a "Rock'n'Roll az élet!" című albumuk, majd 2008-ban az"Egybetépve" című dupla CD, mely az első két demó és a Kettőre indulunk újrakiadása.
2008-2009-ben országos turnét szerveztek Magyarországon. A zenekar egy év alatt 3 alkalommal lép fel az Egyesült Királyságban, Londonban, a kinti magyarok meghívására.
2010 márciusában Püke távozott a zenekarból. 2010 áprilisába még csak kisegítő gitárosként, májustól viszont teljes tagként vett részt a zenekari munkában Ermi.


Tagok:
Kovács Koppány - főének, basszusgitár
Ríkó - gitár, vokál
Sancho - dobok


Lemezek:
Fest majd egy embert (1996)
Íme az ember (1998)
Kettőre Indulunk (1999)
Életöröm (2002)
Engedd Belém (2004)
Rock'n'Roll az Élet (2007)
Hadd Égjen! (2010)
A három... (2013)


Hozzászólások