Zenekar

Zsola és a Vad Orchideák


Még nincs szavazat!

Légy te az első!

2000.szeptember 22-én éjjel, zárás után az üzletvezetőn kívül már csak páran voltak egy budai étterem hangulatos kertjében. Somló Tomi, Zizi es Zsola. Somló Tomi frissen született lánya éppen elaludt a kosarában, ezért szépen halkan társalogtak találgatva, hogy az aznap frissen alakult zenekarnak mi legyen a neve. A tagok már megvoltak és az első dalokat már el is játszották párszor házibulikon. Sőt a Fészek Klub, akkoriban szinte kihalt szórakozóhelyére már bekerültek az erősítők és a dobszerkó, hogy bármikor próbálhassanak, szóval csak egy jó név hiányzott. Már a régmúlt homályába veszett a sok ötlet, aminek a fele vicces volt, a fele szánalmas de az biztos, hogy Zizi fejéből pattant ki az ötlet, a Mickey Rourke film után szabadon, hogy legyen Vad Orchideák! A többi történelem...



Eredetileg a zenekar azért jött létre mert Zsola éppen csinált egy lemezt és úgy gondolta, az akkori divattal ellentétben, hogy ő bizony élő zenekarral akar majd koncertezni nem pedig a Nagy Közös CD hallgatást erőltetni. A lemez elkészült, de mire megjelent volna, Zsola rájött, hogy márpedig nem ez, amit szeretne, amit még lemezlovasként kigondolt, hanem a klubokban zenélés öröme. Addigra a Fészek Klub benépesült, mert a minden esti örömzenélés nagyon hamar tömegeket vonzott a helyre estéről estére.



Az eredeti fellállás úgy nézett ki, hogy Zsola énekelt, Papp Szabi basszusgitározott(utána Roy és Ádám, majd jelenleg a Supernem zenekar tagja), Emilio dobolt(azóta több szólólemeze is megjelent), Zizi billentyűzött(utána Amerikába költözött, majd hazaérkezése óta Mester Tamás zenekarának tagja), Fehér Attila gitározott (Ő szintén a Tomi zenekarában van, de évről évre megírja az év slágerét pl. Micsoda Nő ez a Férfi stb..)



A jelenlegi felállás több tagcsere után jött össze. Emilio után Kárpáti Rudolf Csaba dobolt hosszú évekig, majd egy súlyos betegség miatt kényszerült a zenekar tagcserére. Azóta javult az állapota és egy-egy koncerten feltúnik a zenekarban kongázni. Majd többirányú próbálkozás után a tökéletesen megfelelőnek Solymosi Robi bizonyult. Zizi mellé került egy másik billentyűs is Neumann Balázs személyében, majd Ő maradt egyedül de mikor Angliába távozott a zenekar fúvosokkal vígasztalódott, Csizmadia Dávid, trombita és Nagy Balázs, szaxofon személyében. Később rájött a zenekar, hogy négyen szólnak a legjobban. Balázs egyébként az Alcatraz koncerteken(ami a zenekar klubja immáron évek óta minden hónap utolsó szombatján) állandó vendég. Papp Szabi távozása után Frankie vette át a helyét, később Hasznos Ákos és mikor Spanyolországba távozott végre rálelt a zenekar Csizire(Csizmadia László) aki azóta is a basszusgitáros.Fehér Attila helyére II. Szász Ferenc került(ő hozta Csabát is) azóta is ő gitározik.



A zenekar tagjai:

Zsola - ének

II. Szász Ferenc - gitár

Csizmadia László - basszusgitár

Solymosi Róbert - dob

Hozzászólások