Péter Dávid megmondja

Az exkluzív interjúkészítő Návai Anikó most a Mokkában torzította a valóságot

"Botrány: Nem jelentek meg a sztárok a Golden Globe-gálán" címet viseli az anyag, amiből egy szó sem esik a tavalyi botrány igazi okáról, a díjat osztogató szervezet korruptságáról.

Az idei Golden Globe más volt, mint a korábbiak, hisz egy formális díjkiosztó volt csak, nem volt tévés közvetítés, sem vörös szőnyeg, semmi pucc parádé, after party, finger food, fehér abroszos asztalokon tornyosuló száraz pogácsák és pezsgők sem. Sőt! Egy komikus műsorvezető sem sértett halálra senkit. Csak kaotikus Twitter-posztokban hirdették ki a kategóriák nyerteseit. Ez persze nem annyira meglepő, mivel a tavalyi Golden Globe után Hollywood erősen bojkottálni kezdte a díjat kiosztó szervezetet, a HFPA-t. Csak két momentumot kiemelve:Tom Cruise vissza is adta a díjat, az NBC pedig kijelentette, hogy nem áll szándékában közvetíteni az eseményt.

Bővebben már foglalkoztunk a témával (például itt írtunk róla), de nagyon röviden: egy leleplező cikk robbantotta ki a botrányt, aminek a lényege, hogy a HFPA-ról (a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetéről) évtizedek óta lehet hallani, hogy állítólag korrupt, lefizethető szervezet, amelynek a tagjai, ha nem is pénzért, de utazásokért és egyéb drága ajándékokért cserébe bárkit szívesen jelölnek a díjra. Ezt tetézi, hogy mindössze 87 tagot számlálnak, és így is dollármilliók felett döntenek. Az Oscar-díjak sorsáról ezzel szemben 10 ezer ember dönt. Van különbség. Pluszban még az is kiderült, hogy egy fekete tag sincs a HFPA-ban.

Ehhez képest úgy csodálkozott rá Orosz Barbara és Pachmann Péter a Mokkában, hogy nem jelentek meg a sztárok, mintha nem is hallottak volna erről az egészről. Szerencsére a legjobb embert hívták telefonon, hogy segítsen elmagyarázni ezt az elképesztő helyzetet.

Návai Anikó, az Exkluzív Interjúk Koronázatlan Királynője, a Hollywoodi Sztárokra Tokaji Aszú Tukmálás Nagykövete, az Interjú Alatt Átadott Chicken Paprika Császára

bravúrosan, már-már botrányosan jól kivágta magát, pedig az Orosz-Pachmann duó nem kímélte izzasztó kérdésekkel sorozni. Át is adnám a szót, nehogy véletlenül ellopjam a show-t

Orosz Barbara: Anikó, milyen volt ezt belülről megélni, ezt a botrányt és azt, hogy bojkottálták gyakorlatilag a sztárok saját magukat, a rendezvényt és Hollywood önmagát?

Itt a legismertebb hollywoodi magyar újságíró, a legnagyobb színészekkel is barátilag smúzoló Návai Anikó itt akár keményen bele is állhatott volna az ügybe, de nem most jött le a falvédőről a hat húszas gyorsvonattal. Profi interjúztatóként azt tette, mintha csak egy doboz Szamos marcipánnal kínálta volna meg a beszélgetés alatt egy riporter: ügyet sem vetve a kérdésre mondott valami személyeskedő bullshitet.

Forrás: YouTube / Hello Hollywood

 

Návai Anikó: Számomra hihetetlenül nosztalgikus este volt. Nem volt hagyományos értelemben vett Golden Globe-gála, mert nem voltak jelen a sztárok, de Jamie Lee Curtis és Arnold Schwarzenegger  videoüzenetet küldött, amiben mind a ketten beszéltek a szervezetünk jótékonysági tevékenységéről és arról, hogy mit jelent a Golden Globe egy sztár karrierje szempontjából...

Kicsivel később jött Pachmann Péter, aki kegyetlenül be akart vinni egy övön aluli ütést, de Návai résen volt.

Pachmann Péter: Nagyon elmaradt a sztárok reakciója, de vajon az újságok reakciója mi volt erre a nagyon felemásra, legalábbis innen Budapestről nézve nagyon felemásra sikerült gálára?

Az ember esze megáll, de tényleg - gondolhatta magában Návai, hogy őt éjjel ilyen kérdésekkel provokálják, amikor az ilyen sunyi bekérdezések helyett sokkal elegánsabb lenne csak egy marék csabai kolbásszal, esetleg egy kis üvegcsényi remek párlattal megkínálni az interjúalanyt. Itt már nem is tudta leplezni Návai az érzéseit.

Erre nyilván jó válaszotok van NEKTEK! - kezdte kicsit indulatosan, majd folytatta értetlenkedését - Én azt tudom mondani, hogy nem biztos, hogy értem, hogy mire céloztok, hacsak arra nem, hogy mennyiben volt más ez az idei gála, mint a korábbiak. Ha erről van szó, a Covid elég sok mindent megváltoztatott... A legtöbb díjkiosztó elmaradt. Mi azért vállaltuk mégis, mert az egészségügyi hatóságokkal biztonságos és derűs körülményeket tudtunk teremteni.

Összefoglalnám: Pachmann csak ne utalgasson itten, hisz maximum a koronavírusról lehet beszélgetni, a korrupciós botrány nincs, nem létezik. Ami a "legtöbb díjkiosztó elmaradt" passzust illeti, nos, nem teljesen igaz. Voltak azért vörös szőnyeges események már dögivel az utóbbi időben az Egyesült Államokban. De mindegy. 

Pachmann feltesz egy kérdésnek tűnő kijelentést, amivel még próbálja menteni magát, amiért a beszélgetés elején nagyon éles kritikát mert megfogalmazni, hogy ugye pár év múlva erre a 2021-es balhéra visszatekintve már a szemünk se fog rebbenni. 

Így van, nyugtázza a stúdióba behívott vendég, a Mediaworks Hungary Zrt. tömegmédia divízió - jelentsen ez bármit - lapigazgatója, Molnár Irina, hisz az a lényeg, pozitív előremenetel legyen (nem hátra).

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni.