Péter Dávid megmondja

Búcsú a Pesti TV-től

Teljesen rossz koncepció volt. Talán minden szempontból rossz vállalkozás volt. De lássuk be: olyan sok vizet azért nem zavart. 

Nem lesz többé Boomerlázadás, Libernyákok, Late Night Latte, Ki ette meg a misszionáriust? és Politikai hobbista sem. Két év után véget ér a Pesti TV. Pont két évvel hosszabb ideig létezett, mint ahogy azt kellett volna neki. Már az ötlet megfogalmazódásakor üvöltenie kellett volna a vészharangoknak, hogy: 

More, ebbű baj lesz! 

De senki nem vette észre. Vagy direkt vagy indirekt, de elkezdett sugározni egy olyan adó, aminek nincs értelme. Bátor vállalkozás volt, azt el kell ismerni, hisz valami olyasmi lehetett a cél, hogy itt szólítsák meg a fiatalokat. A Pesti TV egy gyakorló lőtér volt tulajdonképpen, ahol ugyan minden megszólaló szabadon válogathatott az aknavetők, a géppisztolyok, a sörétes puskák meg a hatlövetű desert eagle-ök közül, majd úgy lődözhettek, mintha csak valami fiesztán lennének egy mexikói drogkartellnél, de valójában nem tudták, hogy a tárak vaktölténnyel vannak megtöltve, így bármit csinálnak, azzal kárt nem tesznek senkiben. Magyarul mondhattak őrült nagy baromságokat is akár, annak nem nagyon lett következménye. A sajtóvisszhang elmaradt. A nézettség meg olyan volt, mint az ...és megint dühbe jövünkben a pisztácia meg a csoki fagyi: el is fogyott meg soha nem is volt.

Forrás: Pesti TV / Pesti Srácok

 

De a határok feszegetése, illetve a megmondó emberek tesztelgetésére tökéletes - kicsit talán drága - volt az országos tévécsatorna. Adva volt a stúdió, a díszlet, a kamera, így ki lehetett próbálni, hogy ki az, aki jól teljesít ilyen körülmények között. Persze meg lehetett volna oldani olcsóbban is, de ez már lényegtelen. Ha utólag kell valami értelmet találni a Pesti TV létezésének, akkor az ez. Mert amúgy jobb lett volna egyből YouTube-rá gyártani az egészet, hisz a megszólítani kívánt célközönség, a fiatalok inkább ott vannak ugye, az interneten. Plusz a forgalomterelés is könnyebb, a számok kozmetikázása is egyszerűbb, ha esetleg besegít a Megafon.

A neten biztos jobban pörgött volna a Libernyákok című műsor bármelyik adásának akármelyik részlete, mint a tévében.

Mindegy. Egy korszak lezárult. A Pesti TV-nek vége. Élt 2020-tól 2022-ig. Fellélegezhet a Nielsen közelség mérő adatfeldolgozó szervere, nem kell többet ezzel a mérhetetlen, szellemként kísértő fantomcsatornával küzdenie.